طرز تهیه شیرینی لطیفه ؛ با عکس مرحله ای و نکات کاربردی

به گزارش ورزش من و تو، شیرینی لطیفه یکی از شیرینی های قدیمی پرطرفدار و محبوب ایرانی هاست. برخی می گویند این شیرینی اصالتی تبریزی دارد. همانطور که از نامش پیداست خیلی لطیف و نرم است و احتمالا هم به همین علت این نام را رویش گذاشته اند. شیرینی لطیفه از دو قسمت نان که بینش با خامه پر می شود، تشکیل شده است. تهیه و پخت این شیرینی در منزل بسیار ساده است.

طرز تهیه شیرینی لطیفه ؛ با عکس مرحله ای و نکات کاربردی

فقط باید تمام مراحل را با دقت و مطابق دستور انجام دهید.

در ابتدا چون این شیرینی حساس هست و احتیاج به سرعت عمل و دقت بالایی دارد بهتر است همه مواد را آماده کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید. برای اینکه شیرینی ها یکسان و به یک اندازه باشد بهتراست روی کاغذ روغنی با فاصله دایره هایی به قطر 4 یا 5 سانت بکشید. بعد کاغذ روغنی را برعکس کنید روی سینی فر. با اینکار خیالتان راحت است که همه شیرینی ها یکدست میشوند.

البته اگر فکر می کنید، می توانید همه شیرینی ها را یک اندازه پایپ کنید احتیاجی به اینکار نیست. این روش برای افراد مبتدی مناسب است.

برای نتیجه بهتر و نرم تر شدن نان این شیرینی آرد، نشاسته ذرت، بکینگ پودر را سه بار الک کنید و کنار بگذارید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی لطیفه
آرد75 گرم
نشاسته ذرت 25 گرم معادل 3 قاشق غذا خوری
پودر قند 85 گرم
تخم مرغ 3 عدد
بکینگ پودر1 قاشق غذاخوری
وانیل1/2 قاشق چای خوری
پودر تارتار 1/8 قاشق چایخوری
پودر قند به اندازه لازم برای الک کردن
پودر پسته برای تزیین
خامه فرم گرفته به اندازه لازم

زرده و سفیده های تخم مرغ را از هم جدا کنید. سفیده را با همزن برقی کمی بزنید تا کف کند. سپس نیمی از پودر قند را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا براق شود.

کرم تارتار را هم اضافه کنید. هم بزنید تا سفیده کاملا فرم بگیرد و به صورت قله ای در بیاد و وقتی ظرف را برگردانید سفیده ها برنشود. (بیش از حد هم نزنید وگرنه باعث خشک شدن شیرینی می شود) درفاصله ای که زرده ها را می زنید بهتر است سفیده ها را داخل یخچال بگذارید تا آب نندازد.

زرده را با باقیمانده پودرقند و وانیل درکاسه ای بریزید. حدود 5 دقیقه بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سفیده را از یخچال خارج کنید.

زرده را به تناوب به آن اضافه کنید و با لیسک به آرامی فولد کنید تا پف سفیده نخوابد. مرحله فولد کردن بسیار مهم است باید مراقب باشید تا پف سفیده ها نخوابد. هم نزنید فقط مواد را به صورت دورانی زیر و رو و مخلوط کنید. این مرحله در پف نهایی شیرینی ها بسیار مؤثر است!

مخلوط آرد و و نشاسته و بکینگ پودر را کم کم روی ترکیب سفیده و زرده ها بریزید. این مرحله هم اگر با الک انجام شود نتیجه بهتری دارد. به آرامی آرد و نشاسته را اضافه کنید و فولد کنید. همانند اضافه کردن زرده به آرامی و به صورت دورانی این مواد را با هم مخلوط کنید. تا یکدست شود.

دقت کنید که زیاد هم زدن مواد باعث شل شدن مواد می شود و شیرینی ها زمان پخت پهن می شوند.

در نهایت مخلوط لطیف و یکدستی خواهید داشت. مواد را داخل قیف بدون ماسوره یا با سر ماسوره ساده بریزید و روی کاغذ روغنی پایپ کنید. وقتی مواد دراین مرحله و در زمان پایپ کردن کمی نوک تیز و کله قندی شد یعنی مراحل رو درست انجام دادید.

پایپ کردن باید به صورت گرد و دایره های کوچک و به وسیله قیف روی سینی پایپ شود. به این صورت که قیف را طوری در دست بگیرید که از مایه فقط در مرکز بریزید. به هیچ وجه قیف را به صورت چرخشی تکان ندهید و مواد را پایپ نکنید فقط در مرکز و با فشار دست. این نان ها بعد از پخت بزرگتر می شود، پس سایز آن ها را کوچک درنظر بگیرید.

با الک ظریف، پودر قند را روی شیرینی ها الک کنید. اگر مایل باشید میتوانید بعد از الک کردن پودر قند، انگشتتان را روی قسمت قله ای و تیز شیرینی بزنید تا نوک تیز نان از بین برود. با اینکار سطح شیرینی صاف تر میشود.

سینی را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 بگذارید برای مدت زمان حدود 10 تا 12دقیقه. دقت کنید که شیرینی قرار نیست تغییر رنگ بدهد وقتی پف کرد و احساس کردید زیر شیرینی ها طلایی شده کافیست!

بعد از پخت و خنک شدن شیرینی ها را از کاغذ روغنی به آرامی جدا کنید.

خامه قنادی را با همزن برقی فرم بدهید. بعد از فرم گرفتن خامه، آن را داخل قیف با ماسوره ساده یا طرح دار بریزید و روی یکی از نان های لطیفه(شیرینی ها) پایپ کنید. شیرینی دیگر را روی خامه پایپ شده قرار دهید و با پودر پسته تزیین کنید.

اگر به شیرینی تر علاقه دارید بر روی طرز تهیه رولت خامه ای کلیک کنید.

می توانید شیرینی ها را داخل کپسول های روغنی بچینید.

دقت کنید تمام مراحل آماده سازی تا پخت با سرعت عمل انجام بشه و وقفه ای بین آماده سازی تا گذاشتن داخل فر نباشد.

این شیرینی مثل درست کردن کیک اسفنجیه و از نکات مهم درست کردنش هم زدن درست و فولد کردن مواد است.

پس تمام نکات رعایت و درست عین رسپی عمل کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.

نکات کلیدی در تهیه شیرینی لطیفه:

  • توجه داشته باشید موقعی که شیرنی ها در داخل فر هستند در فر رو باز و بسته نکنید.
  • زمانی که می خواهید سفیده ها را هم بزنید حتما از دور تند استفاده کنید.
  • سر همزنی که با آن می خواهید سفیده ها را بزنید چرب و خیس نباید باشد و حتما هم زدن را در یک جهت انجام دهید.
  • حرارت زیاد فر باعث می شود پف لطیفه ها از بین برود.
  • یکی از نشانه های این که بفهمید مایه لطیفه خوب بوده یا نه زمانی که در سینی قیف میزنید نوک شیرینی تیز بماند

    این به این معنا است که مواد شیرینی را به درستی تهیه کردید و مراحل کار را درست انجام دادید.

  • نحوه هم زدن و فولد کردن مواد خیلی مهم است. خیلی ظریف باید فولد کنید.
  • علت ترک نخوردن شیرینی ها بعد پخت این هست که مایه شیرینی آب انداخته و پف سفیده ها خوابیده.

    در طرز تهیه لطیفه تخم مرغ ها را 30 دقیقه قبل از تهیه شیرینی از درون یخچال بیرون آورید تا با محیط هم دما شوند.

  • در مورد کرم تارتار هم بهتر است اشاره کنم که کرم تارتاریک پودر سفید رنگ هست که برای دوام و اب ننداختن سفیده و همچنین از بین نرفتن پف سفیده استفاده میشود. در دستورهای حساس که احتیاج هست موقع فولد کردن پف سفیده از بین نرود استفاده میشود.

این شیرینی همونطور که از اسمش پیداست، فوق العاده لطیف و خوشمزست. امیدوارم درست کنیدو لذت ببرید.

منبع: اُکالا
انتشار: 2 دی 1400 بروزرسانی: 2 دی 1400 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 1851

به "طرز تهیه شیرینی لطیفه ؛ با عکس مرحله ای و نکات کاربردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی لطیفه ؛ با عکس مرحله ای و نکات کاربردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید