طرز تهیه پنکیک سیب

به گزارش ورزش من و تو، پنکیک سیب توی متفاوت، خوش عطر و در عین حال ساده می تونه انتخاب فوق العاده ای باشه. توی این دستور، قراره یاد بگیرین چطور با چند تا ماده در دسترس، یه نرم و خوش طعم درست کنین که عطر سیب و دارچینش حسابی اشتهاتون رو باز می کنه. این پنکیک، هم توی روزای سرد پاییزی می چسبه، هم برای وقتایی مناسبه که می خواین یه غذای خونگی و سالم بخورین. توی این مقاله از در قراره طرز تهیه پنکیک سیب رو به صورت مرحله به مرحله رو بهتون یاد بدیم و راه های خوشمزه شدنش رو بگیم.

طرز تهیه پنکیک سیب

طرز تهیه پنکیک سیب در یک نگاه

برای تهیه پنکیک سیب، اول تخم مرغ، وانیل و نیمی از شکر رو هم بزنین تا کف کنه و رنگش روشن تر بشه. بعد کره ذوب و سرد شده و شیر رو اضافه کنین و خوب هم بزنین تا ترکیب یکدستی به دست بیاد. مواد خشک مثل آرد، بیکینگ پودر و دارچین رو الک کنین و کم کم به مواد تر فقط در حد ترکیب شدن اضافه کنین.

سیب ها رو حلقه ای برش بزنین، هسته شون رو دربیارین و توی مخلوط شکر و دارچین بغلتونین. هر حلقه رو توی مایه بزنین و توی تابه چرب شده بذارین، هر طرف رو حدود 4 تا 5 دقیقه بپزین. همین مراحل رو برای بقیه سیب ها تکرار کنین و در نهایت پنکیک ها رو داغ سرو کنین.

شما می تونین جزئیات مربوط به اندازه مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه پنکیک سیب رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه پنکیک سیب

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
سیب (شیرین و سفت مثل سیب گلاب)3 تا 4 عدد
آرد سفید1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ1 عدد
کره (نرم شده یا آب شده)30 گرم
شکر2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
وانیلنوک قاشق چای خوری
دارچین1 قاشق مرباخوری
عسل، مغز گردو، ماست یونانی یا کشمشبرای تزیین پنکیک سیب

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پنکیک سیب: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه پنکیک سیب ساده تابه ای

پنکیک سیب رو می تونین به عنوان یه عصرونه خوشمزه و سالم درست کنین، کافیه مراحل تهیه این پنکیک رو دنبال کنین.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنین

اول از همه برای درست کردن پنکیک سیب، تخم مرغ، وانیل و نیمی از شکر رو داخل یه کاسه میانه بریزین و با همزن دستی یا چنگال بزنین تا رنگش روشن تر بشه، کف کنه و کمی کش دار بشه.

این کار باعث می شه پنکیک هاتون بافت لطیف تری پیدا کنه و بوی تخم مرغ هم کمتر حس بشه. اگه بخواین پنکیک تون شیرین تر باشه، می تونین اندازه شکر رو کمی بیشتر کنین، ولی حواستون باشه که سیب هم خودش شیرینی داره.

در صورت تمایل می تونین تخم مرغ، وانیل و شکر رو به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله دوم: مواد تر رو اضافه کنین

در ادامه، کره رو روی حرارت ملایم ذوب کنین و اجازه بدین، کمی از دما بیفته تا تخم مرغ نپزه و نبنده. سپس شیر و کره رو به مخلوط تخم مرغی اضافه کنین. بعد همه مواد رو کاملا هم بزنین تا یه ترکیب یکدست و روان داشته باشین. اگه بخواین پنکیک تون سبک تر بشه، می تونین از شیر کم چرب یا حتی شیر گیاهی مثل بادام یا جو استفاده کنین، فقط مطمئن باشین که طعمش با سیب و دارچین هماهنگ باشه.

انواع کره حیوانی و گیاهی و انواع شیر رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین بخرین.

مرحله سوم: مواد خشک رو الک کنین

توی یه کاسه دیگه، آرد، بیکینگ پودر و دارچین رو با هم مخلوط کنین و حداقل 2 بار الک کنین. این کار باعث می شه مایه پنکیک لطیف تر بشه و گلوله های آرد توش نمونه. اگه دوست دارین، می تونین کمی جوز هندی یا زنجبیل خشک هم اضافه کنین تا طعمش عمیق تر بشه.

برای خرید انواع آرد، بیکینگ پودر و پودر دارچین یا پودر زنجبیل از فروشگاه های به صورت حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مرحله چهارم: مواد خشک رو اضافه کنین

توی این مرحله از طرز تهیه پنکیک سیب و دارچین، مواد خشک رو کم کم به مواد مایع اضافه کنین و با لیسک یا همزن دستی هم بزنین. فقط در حدی که مواد یکدست بشن، نه بیشتر؛ چون هم زدن زیاد باعث می شه گلوتن آرد، فعال بشه و پنکیک هاتون سفت و لاستیکی بشن. مایه باید یه حالت نیمه غلظت داشته باشه؛ نه خیلی شل که پخش بشه، نه خیلی غلیظ که پف نکنه. اگه دیدین زیادی غلیظه، یه قاشق شیر اضافه کنین.

مرحله پنجم: سیب ها رو آماده کنین

حالا سیب ها رو بشورین و پوست بگیرین. سپس اون ها رو به صورت حلقه های حدودا نیم سانتی برش بزنین. با یاری چاقو یا قالب گرد، هسته وسط هر حلقه رو دربیارین تا شبیه حلقه دونات بشه. بهتره از سیب های سفت و شیرین مثل گلاب استفاده کنین تا موقع پخت له نشن و طعمشون حفظ بشه.

مرحله ششم: سیب رو به شکر و دارچین آغشته کنین

توی یه بشقاب، باقی مونده شکر و کمی دارچین رو مخلوط کنین. حلقه های سیب رو توی این مخلوط بغلتونین تا یه لایه خوش عطر و شیرین روشون بشینه. این مرحله باعث می شه سیب ها موقع پخت کمی کاراملی بشن و طعمشون برجسته تر بشه. اگه بخواین حرفه ای تر عمل کنین، می تونین سیب ها رو قبل از استفاده، توی یه تابه خشک کمی گریل کنین تا آب اضافی شون کشیده بشه.

مرحله هفتم: سیب ها رو به مایه پنکیک آغشته کنین

در این مرحله از طرز تهیه پنکیک پفکی با سیب، یه تابه نچسب رو روی حرارت میانه بذارین تا گرم شه. کمی کره یا روغن مایع داخل تابه بریزین تا چرب بشه. هر حلقه سیب رو توی مایه پنکیک بزنین تا کامل پوشیده بشه. بعد آروم توی تابه بذارینش.

درب تابه رو بذارین و اجازه بدین پنکیک حدود 4 تا 5 دقیقه بپزه تا زیرش طلایی بشه و رویه کمی حباب بزنه. بعد با کفگیر برش گردونین و طرف دیگه رو هم بپزین تا کامل طلایی و مغزپخت بشه.

انواع روغن مایع سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین بخرین.

مرحله هشتم: همه پنکیک های سیب رو سرخ کنین

همین مراحل رو برای بقیه حلقه های سیب تکرار کنین. اگه مایه پنکیک ته نشین شد، قبل از هر بار استفاده، کمی هم بزنین تا دوباره یکدست بشه. اگه تابه تون کوچیکه، پنکیک ها رو در چند نوبت بپزین و بین هر نوبت، تابه رو دوباره چرب کنین تا پنکیک ها نچسبن و ظاهرشون خراب نشه.

مرحله آخر: پنکیک های سیب رو سرو کنین

در نهایت، پنکیک های سیب رو داغ سرو کنین. می تونین با عسل، شیره افرا، پودر قند یا حتی ماست یونانی () تزئینش کنین. اگه بخواین خاص ترش کنین، یه کم مغز گردوی خردشده، کشمش یا حتی کره بادام زمینی () هم روش بریزین. این پنکیک یه انتخاب عالی برای صبحونه آخر هفته، عصرونه پاییزی یا حتی پذیرایی از مهمون های خاصه.

عسل، کره بادام زمینی، گردو، کشمش و انواع ماست رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

طرز تهیه پنکیک با سیب رنده شده

برای تهیه پنکیک سیب رنده شده، اول دو عدد سیب شیرین و سفت رو پوست بگیرین و با رنده درشت رنده کنین. بعد با دست یا صافی، کمی فشار بدین تا آب اضافی شون گرفته بشه. توی یه کاسه ، 1 عدد تخم مرغ، 2 تا 3 قاشق غذاخوری شکر، نوک قاشق چای خوری وانیل و 2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده رو بریزین و با همزن دستی بزنین تا رنگش روشن تر بشه. بعد 3/4 لیوان شیر یا (مثل بادام یا جو) رو اضافه کنین و دوباره هم بزنین تا ترکیب صاف و یکدستی داشته باشین.

سپس 1 و 1/4 پیمانه آرد سفید، یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر، 1 قاشق مرباخوری دارچین و نوک قاشق نمک رو 2 بار الک کنین تا سبک بشه. مواد خشک رو کم کم به مواد مایع اضافه کنین و فقط در حدی هم بزنین که یکدست بشه.

در آخر، سیب رنده شده رو اضافه و با قاشق مخلوط کنین تا توی مایه پخش بشه. سپس تابه نچسب رو روی حرارت میانه گرم کنین، با کمی کره یا روغن چربش کنین و با قاشق از مایه بردارین و توی تابه بریزین. هر طرف پنکیک رو حدود 3 تا 4 دقیقه بپزین تا طلایی و مغزپخت بشه. پنکیک ها که آماده شد، اون ها رو تزیین و سرو کنین.

دستور تهیه پنکیک سیب بدون شیر

برای طرز تهیه پنکیک سیب با ماست و بدون شیر، می تونین از سیب رنده شده یا حلقه ای استفاده کنین. هر دو روش تهیه، ساده هستن. دو عدد سیب شیرین و سفت رو آماده کنین، اگه رنده شون می کنین، آب اضافیشو بگیرین. اگه حلقه ای برش می زنین، هسته وسط رو دربیارین. یه عدد تخم مرغ، 2 قاشق غذاخوری شکر، 2 قاشق غذاخوری روغن و 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار ماست رو با هم مخلوط کنین تا یکدست بشه.

بعد 1 و 1/4 لیوان آرد، 1 قاشق مرباخوری بیکینگ پودر، 1 قاشق مرباخوری دارچین و نوک قاشق چای خوری نمک رو الک نموده و به مواد مایع اضافه کنین. سیب آماده شده رو هم اضافه کنین و فقط در حد ترکیب شدن هم بزنین. تابه نچسب رو چرب کنین، از مایه با قاشق بریزین یا حلقه های سیب رو داخل مایه بزنین و توی تابه بذارین. هر طرف پنکیک رو حدود 3 تا 4 دقیقه بپزین تا طلایی و مغزپخت بشه، بعد با عسل یا شیره افرا به صورت داغ سرو کنین.

روش تهیه پنکیک سیب رژیمی بدون آرد و شکر

برای آغاز، دو عدد سیب قرمز یا زرد شیرین رو پوست بگیرین و با رنده درشت رنده کنین. اگه بخواین بافت پنکیک سبک تر بشه، می تونین کمی از آب سیب رو بگیرین. توی یه کاسه، 1 عدد تخم مرغ، 1/4 لیوان شیر کم چرب یا شیر گیاهی (مثل شیر بادام یا سویا) و یک قاشق چای خوری پودر دارچین رو بریزین و هم بزنین تا یکدست بشه. بعد 1 لیوان جو دوسر پرک یا آسیاب شده رو اضافه کنین و خوب مخلوط کنین تا مایه نیمه غلظت به دست بیاد.

در آخر، سیب رنده شده رو اضافه کنین و فقط در حد ترکیب شدن هم بزنین. اگه دوست دارین، می تونین یه قاشق چای خوری بیکینگ پودر هم اضافه کنین تا پنکیک کمی پف کنه، ولی بدون اون هم قابل پخته. یه تابه نچسب رو با کمی روغن گیاهی چرب کنین، روی حرارت میانه بذارین و با قاشق از مایه بردارین و توی تابه بریزین. هر طرف پنکیک رو حدود 3 تا 4 دقیقه بپزین تا طلایی بشه. برای سرو، می تونین از ماست یونانی، دارچین، یا چند قطره شیره افرا استفاده کنین.

طرز تهیه پنکیک سیب در فر بدون سرخ کردن

این روش تهیه پنکیک سیب، بافتی شبیه کیک نرم داره، کم چرب تره و برای صبحونه یا عصرونه سالم عالیه. برای تهیه، مایه پنکیک سیب رو با ترکیب آرد، تخم مرغ، شیر یا ماست، بیکینگ پودر، دارچین و سیب رنده شده آماده کنین.

قالب مافین یا ظرف پیرکس رو کمی چرب کنین، مایه رو داخلش بریزین و چند برش نازک سیب روی هر پنکیک بچینین. می تونین کمی دارچین یا شکر قهوه ای هم روش بپاشین. فر رو از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنین و قالب ها رو حدود 20 دقیقه بپزین تا طلایی بشن.

نکات مهم در طرز تهیه پنکیک سیب

  • برای جلوگیری از خیس شدن سطح پنکیک، در تابه رو فقط در 2 دقیقه اول بذارین تا بخار باعث پف بهتر و پخت یکنواخت تر بشه، مخصوصاً اگه از سیب حلقه ای استفاده می کنین.
  • اگه پنکیک سیب رو در فر می پزین، می تونین قبل از ریختن مایه پنکیک، کف قالب رو با کمی کره، دارچین و شکر قهوه ای گرم کنین تا لایه زیرین کاراملی بشه. این تکنیک باعث می شه پنکیک بعد از برگردوندن، ظاهر و طعم حرفه ای تری داشته باشه.
  • برای سرو پنکیک سیب، از ترکیب ماست یونانی، کمی پوست لیمو رنده شده و عسل استفاده کنین. این سس ساده، هم طعم پنکیک رو متعادل می کنه، هم ظاهر بشقاب رو حرفه ای تر نشون می ده.
  • سیب رنده شده معمولاً رطوبت زیادی وارد مایه پنکیک سیب می کنه. بنابراین بعد از گرفتن آب اضافی سیب، مایه رو 5 دقیقه استراحت بدین تا آرد و جو (اگه استفاده می کنین) رطوبت رو جذب کنن. بعد از استراحت، اگه مایه پنکیک هنوز شله، یه قاشق آرد یا پودر جو اضافه کنین.
  • حرارت زیر تابه باید میانه باشه. چون اگه زیاد باشه، پنکیک می سوزه و مغزپخت نمی شه و اگر کم باشه، پنکیک خشک و بی رنگ می مونه.
  • برای طرز تهیه پنکیک سیب وگان یا گیاهی، از شیر گیاهی به جای ماست یا شیر لبنی، به جای تخم مرغ از 1 قاشق غذاخوری دانه چیا و به جای کره حیوانی از مارگارین استفاده کنین.

فوت و فن های خوشمزه شدن و پفکی شدن پنکیک سیب

چرا وسط پنکیک سیب خام می مونه؟

  • حرارت زیاد باعث می شه سطح پنکیک زود ببنده ولی داخلش نپزه.
  • مایه خیلی غلیظ یا پرحجم، باعث می شه پنکیک به طور یکنواخت نپزه.
  • اگر تابه سرد باشه یا روغن به حد کافی داغ نباشه.
  • نداشتن درپوش در مراحل اولیه، باعث نپخته موندن وسط پنکیک می شه.
  • استفاده از سیب خیلی آبدار یا نگرفتن آب اضافی سیب، مایه پنکیک رو شل می کنه.
  • هم زدن زیاد مایه پنکیک سیب باعث سفت شدن بافت و نپخته موندن وسطش می شه.

برای پف کردن پنکیک سیب چه کنیم؟

  • از بیکینگ پودر تازه و فعال استفاده کنین.
  • مایه پنکیک رو بعد از آماده کردن، 5 تا 10 دقیقه استراحت بدین.
  • مواد خشک رو فقط در حد ترکیب شدن هم بزنین، نه بیشتر.
  • از شیر یا ماست هم زده استفاده کنین تا بافت سبک تری بهش بده.
  • در تابه رو در 2 دقیقه اول پخت بذارین تا بخار باعث پف پنکیک بشه.
  • مایه پنکیک خیلی شل یا خیلی غلیظ باعث خوابیدن پف می شه.
  • پنکیک ها رو با قاشق بریزین، تا ارتفاع داشته باشن.

آیا می تونیم به جای بیکینگ پودر از جوش شیرین برای درست کردن پنکیک استفاده کنیم؟

فقط در صورت وجود ماده اسیدی مثل ماست یا آبلیمو می تونین از جوش شیرین به جای بیکینگ پودر استفاده کنین.

منبع: افق کوروش
انتشار: 27 آبان 1404 بروزرسانی: 27 آبان 1404 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 2400

به "طرز تهیه پنکیک سیب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک سیب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید