طرز تهیه خورش آلوچه به 2 روش کاملا متفاوت و لذیذ
به گزارش ورزش من و تو، اگر به غذاهای ترش علاقه دارید می توانید خورشت آلوچه را در منزل تهیه کنید. ترکیب گوشت خورشتی، سبزی معطر و گوجه سبز عطر و طعم خاصی به غذای شما می بخشد. درصورتی که قصد تهیه خورشت گوجه سبز را دارید می توانید در فصل بهار و تابستان این غذا را با میوه تازه آماده کنید. در سایر فصل ها نیز می توانید از آلوچه های خشک برای تهیه این خورشت بهره ببرید. این غذا را می توانید با برنج ساده و مقداری زعفران سرو کنید. برای آشنایی با طرز تهیه خورشت آلوچه به دو روش، در این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

طرز تهیه خورشت آلوچه یا گوجه سبز
گوجه سبز میوه ای پرطرفدار و سرشار از خواص مختلف است. برای استفاده از خواص گوجه سبز می توانید علاوه بر سرو کردن این میوه به صورت خام، خورشت آن را نیز تهیه کنید.
زمان آماده سازی | زمان پخت | مناسب برای | اندازه سختی |
30 دقیقه | 90 دقیقه | 3 نفر | میانه |
مواد لازم برای تهیه خورشت آلوچه یا گوجه سبز
عنوان | اندازه |
گوشت خورشتی | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
پیاز داغ | 4 قاشق غذاخوری |
گوجه سبز ترش | 300 گرم |
جعفری | 180 گرم |
نعنا | 70 گرم |
عصاره یا استاک مرغ یا گوشت | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
مرحله اول: آماده سازی مواد
پیاز را بشویید و نگینی ریز خرد کنید. برگ های نعنا و جعفری را از ساقه جدا کنید و بشویید. سبزی ها را با چاقویی تیز خرد کنید.
مرحله دوم: پخت گوشت
گوشت ها را به صورت نگین های درشت خرد کنید. پیاز خردشده را درون قابلمه تفت دهید و پس از طلایی شدن، گوشت را به آن اضافه کنید. با سرخ شدن گوشت و تغییر رنگ آن فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. در این مرحله عصاره مرغ یا گوشت را همراه با 5 لیوان آب به مواد خورش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
دیدنی ها
طرز تهیه خورش گوجه سبز ترش و خوش طعم با مرغ
مرحله سوم: افزودن سبزی به خورش
درون تابه ای اندازهی روغن بریزید و سبزی ها را به آن اضافه کنید. برای 4 الی 5 دقیقه سبزی ها را تفت دهید. در یک ساعت پایانی پخت گوشت سبزی تفت داده شده را به خورش اضافه کنید. سپس درب قابلمه را به صورت نیمه باز روی آن قرار دهید تا خورش لعاب دار گردد.
مرحله چهارم: اضافه کردن پیاز داغ و گوجه سبز
در 20 دقیقه پایانی پخت خورش، پیاز داغ و گوجه سبز را به خورشت اضافه کنید. نمک را نیز به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را به صورت نیمه باز روی آن قرار دهید. پس از 5 دقیقه و برای روغن انداختن خورشت، چند تکه یخ به آن اضافه کنید.
نکات و فوت وفن
- اگر تفت دادن سبزی های خورشت آلوچه یا گوجه سبز بیشتر از 5 دقیقه طول بکشد خورشت شما تلخ می گردد.
- زود اضافه کردن سبزی ها به خورش باعث تلخ شدن غذا می گردد.
- روغن پیاز داغی که در دقایق پایانی به خورشت اضافه می کنید را کاملا بگیرید.
- در صورت کم بودن ترشی خورشت آلوچه می توانید اندازهی آب لیمو یا آب غوره به آن اضافه کنید.
خواندنی ها
طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز؛ غذای مجلسی بهاری
طرز تهیه خورشت آلوچه خشک
خورش آلوچه خشک، غذای پرطرفدار کرمانی است که می توانید در تمامی فصل های سال آن را تهیه کنید. این غذا با داشتن لوبیا چیتی، گوشت و آلوچه سرشار از ویتامین C است. در تهیه این غذا، مانند طرز تهیه خورش چغاله بادام، به جعفری و نعنا احتیاج دارید.
زمان آماده سازی | زمان پخت | مناسب برای | اندازه سختی |
20 دقیقه | 3 ساعت | 3 نفر | میانه |
مواد لازم برای تهیه خورشت آلوچه خشک
عنوان | اندازه |
گوشت | 300 گرم |
پیاز میانه | 1 عدد |
لوبیا چیتی | 100 گرم |
جعفری و گشنیز خشک شده | 300 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
دارچین؛ زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و روغن | به اندازه لازم |
مرحله اول: آماده سازی مواد
لوبیا چیتی را پاک کنید و در اندازهی آب گرم خیس کنید. بهتر است لوبیاها برای چندساعت خیس بخورند. در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. آلوچه ها را نیز با آب ولرم بشویید و درون سبد بریزید.
مرحله دوم: پخت لوبیا و گوشت
در قابلمه ای اندازهی آب بریزید و لوبیا را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا لوبیا ها بپزند. پس از پخت لوبیاها را آبکشی کنید. در قابلمه ای دیگر پیازها را همراه با اندازهی روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن، گوشت و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. با سرخ شدن گوشت، رب گوجه را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم: ترکیب کردن مواد خورش
لوبیاهای پخته شده و گوشت را با یکدیگر ترکیب نموده و اندازهی آب به آن ها اضافه کنید. شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را ببندید. این مرحله به دو ساعت زمان احتیاج دارد تا مواد جا بیفتند.
مرحله چهارم: اضافه کردن سبزی و آلوچه
در این مرحله آلوچه شسته شده و سبزی خشک را همراه با اندازهی نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و آبلیمو به خورش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید تا خورش بجوشد. پس از 20 دقیقه خورشت آلوچه خشک شما آماده است. نوش جان!
نکات و فوت وفن
- بهتر است لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید. اما اگر زمانتان محدود است می توانید لوبیا را همراه با اندازهی آب درون قابلمه بریزید و چندبار بجوشانید و آب آن را عوض کنید.
- برای خوش عطر و خوش طعم تر شدن خورشت آلوچه خشک می توانید از اندازهی چوب دارچین بهره ببرید. پودر دارچین باعث کدر شدن خورش شما می گردد.
خواندنی ها
طرز تهیه خورش ریواس؛ 2 دستور پخت (با گوشت و مرغ)
منبع: دیجیکالا مگ