آشنایی با غذاهای محلی تهران

به گزارش ورزش من و تو، از غذاهای محلی تهران چه می دانید؟ احتمالا با خواندن این جمله برای چند ثانیه به فکر فرو می روید؛ چرا که تهران آنقدر غرق در مدرنیته و زندگی ماشینی شده است که فراموش نموده اید فرهنگ بومی و غذاهای محلی خاص خودش را دارد. اگر می خواهید غذاهای محلی تهران را بشناسید، تا پایان همراه مان باشید.

آشنایی با غذاهای محلی تهران

غذاهای محلی استان تهران تنوع خوبی دارند. از انواع خورش ها گرفته تا کباب و آش، همه وهمه را می توانید در فهرست غذاهای محلی تهران قدیم پیدا کنید. ما نحوه پخت و مواد غذایی استفاده شده در هر کدام از این غذاها را به تفکیک در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم تا بر اساس سلیقه و ذائقه تان مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید. بنابراین در سفر بعدی تان به تهران، دقیقا می دانید که به سراغ کدام غذا بروید. راستی درمقاله راهنمای سفر به تهران فهرست تمام رستوران های سنتی تهران را برای تان نوشته ایم. برویم تا این غذاها را بیش تر بشناسیم:

  • آش شله قلمکار
  • دمی بلغور جو
  • کله گنجشکی
  • دمپختک
  • اشکنه اسفناج
  • والک پلو
  • ته چین فیروزکوهی
  • شیرینی توت

آش شله قلمکار

احتمالا آش شله قلمکار نسبت به دیگر غذاهایی که در فهرست بالا خواندید، برایتان آشناتر است. تقریبا همه ما نام این غذا را به عنوان یکی از غذاهای محلی تهران قدیم شنیده ایم. در واقع آش شله قلمکار ترکیب بی نظیری از حبوبات و سبزیجات در کنار هم است. در این غذا از عدس، نخود، لوبیا چیتی، گندم، برنج، سبزی آش، ترخون، پیاز، کشک و نعنا در کنار گوشت قرمز استفاده می گردد.

دمی بلغور جو

دمی بلغور جو یک غذای اصیل تهرانی است. دمی بلغور جو را با نوعی سبزی محلی می پزند. این غذا منسوب به منطقه لواسان تهران بوده و بسیار لذیذ و خوشمزه است. در تهیه دمی بلغور جو از برنج، بلغور جو، نخود، عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، گشنیز، جعفری، اسفناج و نعنا استفاده می گردد. همانطور که متوجه شدید، این غذا بسیار مفید و مقوی است. نحوه پخت دمی بلغور جو به این صورت است که تمام حبوبات گفته شده بعد از پخته شدن به همراه برنج و سبزیجات معطر بخار پز شده و اصطلاحا دم می کشند.

کله گنجشکی

کله گنجشکی یا سر گنجشکی نام یکی دیگر از غذاهای محلی تهران است. احتمالا خیلی از ما این غذا را امتحان نموده ایم. می توان گفت سر گنجشکی به یکی از غذاهای دم دستی برای تهرانی ها تبدیل شده است. اگر تابه حال سر گنجشکی نخورده اید باید بگوییم مواد تشکیل دهنده اش: گوشت چرخ نموده، سیب زمینی، پیاز سرخ شده، رب، مرزه، ادویه و آب است.

دمپختک

دمپختک یکی از معروف ترین غذاهای محلی تهران قدیم و هم چنان در بین مرکز نشینان پرطرفدار است. دمپختک انواع مختلفی دارد. بنا به ذائقه و مواد اولیه ای که در اختیار دارید، می توانید دمپختک مرغ، دمپختک گوجه، دمپختک سیب زمینی، دمپختک گوشت چرخ نموده، دمپختک نیمرو یا دمپختک باقالی که اصیل ترین نوع دمپختک است را، درست کنید. تهرانی ها برای درست کردن دمپختک باقالی از: برنج، باقالی، پیاز، زردچوبه، کره، نمک و فلفل استفاده می نمایند.

اشکنه اسفناج

آش ها و اشکنه ها جزو جدانشدنی غذاهای اصیل ایرانی هستند. اشکنه اسفناج هم یکی از این غذاهاست که در فرهنگ غذایی تهران جای خود را به خوبی باز نموده و هواداران زیادی دارد. این غذا علاوه بر خاصیت و ارزش غذایی بالا، بسیار سریع و آسان آماده می گردد و می تواند گزینه مناسبی برای شام باشد. اگر بعد از امتحان کردن این غذا در یکی از رستوران های سنتی تهران هوس درست کردن آن به سرتان زد، کافی است مواد لازم برای تهیه این غذا که عبارتند از: اسفناج، پیاز، تخم مرغ، آرد، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را آماده کنید و به راحتی اشکنه اسفناج را بپزید.

برای تهیه آن ضروری است پیاز خردشده، رب گوجه فرنگی و ادویه ها را سرخ کنید و بعد اسفناج و سیب زمینی را به آن اضافه نموده و 3 پیمانه آب بریزید تا جا بیافتد. در انتها هم برای قوام بیشتر تخم مرغ را اضافه نموده و هم بزنید. زمانی که تخم مرغ ها کاملا پخته شد، اشکنه اسفناج شما آماده خوردن است.

والک پلو

والک یک سبزی معطر کوهی است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. برای تهیه والک پلو، ابتدا برنج، والک، ساقه سیر خردشده، نمک و روغن را درون قابلمه در حال جوش بریزید و بعد از اینکه برنج نیم پز شد و آب قابلمه تمام شد، با بستن در قابلمه اجازه دهید تا دم بکشد و آماده سرو گردد. والک پلو را می توانید همراه گوشت یا مرغ سرو کنید. عطر به یادماندنی این پلو آن را از دیگر غذاهای محلی تهران متمایز می نماید.

ته چین فیروزکوهی

ته چین گوشت و لبو یکی از غذاهای محلی استان تهران است که به آن ته چین فیروزکوهی هم می گویند. یکی از غذاهایی که حتما در منوی رستوران های سنتی تهران می بینید همین غذاست. ته چین فیروزکوهی دو طعم متفاوت دارد. چغندر، گوشت، برنج، زعفران دم نموده، زیره و نمک و فلفل اجزای اصلی این غذا هستند. حال شما با توجه به ذائقه خود می توانید انتخاب کنید که در مواد اولیه ته چین شما از آلو قیسی استفاده گردد یا لواشک ترش. ناگفته پیداست که لواشک طعم ترشی به ته چین شما خواهد داد و آلو طعم آن را ملس می نماید. یادتان باشد که در همگام سفارش غذا حتما به این نکته توجه کنید.

شیرینی توت

یکی از رسوم دلنشین ما ایرانی ها سوغاتی دادن است. اگر به تهران سفر می کنید و نمی دانید چه چیزی به عنوان سوغاتی برای عزیزانتان ببرید، باید بگوییم که شیرینی توت مناسب ترین گزینه است. شیرینی توت با پودر بادام و پودر قند به همراه گلاب و شکر درست می گردد. همانطور که متوجه شده اید در این شیرینی خبری از توت نیست و نام آن از شکل ظاهری اش که شبیه توت است، گرفته شده است.

همه را گفتیم تا بگوییم:

یادمان نرود به هر شهری که پا می گذاریم در پی فرهنگ بومی آن شهر، غذاهای سنتی آن و روش روزگار گذراندن مردمان آن شهر در گذشته، بگردیم. اگر تابه حال اطلاعاتی درباره غذاهای محلی تهران نداشتید، با خواندن این مقاله از امروز مهم ترین غذاهای محلی مرکز کشورمان را شناختید. پس یادتان باشد در سفر بعدی تان به تهران، حتما این غذاها را امتحان کنید. از تجربیات نو نترسید و خود را به مهمانی طعم و مزه های نو دعوت کنید!

همانطور که می دانید یوتراوز همواره در سفر و رزرو هتل همراه شماست. هرگونه سوال یا پیشنهادی درباره خرید بلیط هواپیما یا رزرو هتل دارید، با شماره 1548 تماس بگیرید. ما در 24 ساعت شبانه روز، پذیرای صدای گرم شما هستیم.

منبع: یومگ
انتشار: 13 دی 1403 بروزرسانی: 13 دی 1403 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 2342

به "آشنایی با غذاهای محلی تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با غذاهای محلی تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید