روزهای آبی برگشتند

به گزارش ورزش من و تو، تهران (پانا) - انتها پیک پنجم کرونا پس از 9 ماه به نقطه انتها این پیک رسید آن هم پس از 3 ماه کوشش بی وقفه برای واکسیناسیون بیش از 80 درصد افراد بالای 12 سال و مشمول دریافت واکسن.

روزهای آبی برگشتند

به گزارش ایران، در میانه های آبان ماه منحنی اپیدمی از قله مرگ سقوط کرد و با ادامه فرایند نزولی شاخص های کرونا در زمینه ابتلا، موارد بستری، تعداد بیماران بدحال و در نهایت مرگ و میر خیز پیک پنجم فروکش کرد و تمامی شهرهای قرمز به شرایط نارنجی و زرد تغییر رنگ دادند. هم اینک طبق اعلام اپلیکیشن ماسک 22 شهرستان در شرایط نارنجی، 207 شهرستان در شرایط زرد و 219 شهرستان در شرایط آبی قرار دارند.

آخرین بار در 24 بهمن 99 و در آستانه آغاز خیز چهارم هیچ شهری در ایران قرمز نبود. آمار قربانیان در حالی سد اعداد سه رقمی را شکسته که با واردات نزدیک به 160 میلیون دوز، مجموع واکسن های کرونای تزریق شده در کشور از 104 میلیون دوز عبور نموده است. در حال حاضر 67/3 درصد ایرانی ها دوز اول و 54 درصد نیز هر دو دوز واکسن را دریافت نموده اند (درصد واکسیناسیون بر اساس جمعیت 85 میلیونی محاسبه شده است). بعلاوه 1/1درصد جمعیت هدف نیز دوز سوم واکسن را دریافت نموده اند. به گفته وزیر بهداشت تا به امروز 85 درصد مردم ایران دوز اول واکسن کرونا را دریافت نموده اند و نزدیک به 70 درصد آنها هم دو دوز تزریق نموده اند. آمار اعلام شده از سوی بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اساس جمعیت 65 میلیونی محاسبه شده است. در هر حال با واکسیناسیون کامل بیش از نیمی از ایرانی ها آمارها همچنان در مدار کاهشی قرار گرفته اند.

تصمیم گیری درباره 2 قرص نو ضدکرونا

دیروز حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، نیزدرباره آخرین آنالیز های اجرا شده روی قرص ضدکرونای مولنیپیراویر و پکسلووید، گفت: درباره قرص مولنیپیراویر، با توجه به اینکه چند شرکت در کشور روی آن کار نموده و در حال ساختش هستند و حتی یکی از شرکت ها مولکول این قرص را هم ساخته است، ان شاءالله در جلسه ای که شنبه در زیرکمیته درمان کمیته علمی کشوری کرونا داریم، این موضوع آنالیز و درباره آن تصمیم گیری می گردد. بر اساس مطالعاتی که اجرا شده، اگر در پنج روز اول ابتلا به کرونا برای فرد مبتلا، بویژه در افرادی که ریسک فاکتور دارند که منجر به افزایش مقدار مرگ و میرشان می گردد، مانند مبتلایان به دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی و تنفسی و... از مولنیپیراویر استفاده گردد، نشان داده شده که حدود 50 درصد می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند و مقدار بستری و مرگ ومیر را کاهش دهد.

نگرانی از سویه نو کرونا در آفریقای جنوبی

هرچند شتاب واکسیناسیون در کنار مداخلات درمانی و ارائه خدمات با کارت واکسن منجربه بازگشت رنگ زرد و آبی به نقشه کرونایی کشور شده است اما روز پنجشنبه محققان و دانشمندان از شناسایی سویه نو کرونا در آفریقای جنوبی خبر دادند تا جایی که سازمان بهداشت جهانى براى سویه نو ویروس کرونا جلسه اضطرارى تشکیل داد. در همین زمینه یک محقق بریتانیایی هشدار داده است که سویه نو ویروس کرونا موسوم به B.1.1529 که در بوتسوانا (جنوب آفریقا) یافت شده است، بدترین سویه ای است که تا به امروز مشاهده شده و این ترس وجود دارد که از پتانسیل لازم برای عبور از مصونیت های ایجاد شده برخوردار باشد. بعلاوه مقامات بریتانیا نیز روز پنجشنبه اعلام نمودند که شش کشور جنوب آفریقا را در لیست قرمز قرار می دهند و پروازهای آنها را به بریتانیا موقتاً تعلیق می نمایند.

ورود واکسن رازی کوو پارس به چرخه واکسیناسیون

در ایران نیز گرچه مقابله نفسگیر با پیک پنجم کرونا باعث شد پس از 289 روز آمارها فرایند کاهشی پیدا کند اما با این حال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید می نماید؛ باید بدانیم که همواره احتمال پیک بعدی وجود دارد. آمار 70 درصدی واکسیناسیون آن هم در مدت زمان 3 ماه که به تعبیر وزیر بهداشت یک آمار شگفت انگیز در دنیاست در سایه کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی زمینه بازگشت روزهای قرمز کرونایی را ایجاد می نماید. به گفته عین اللهی، تجربه نشان داده کشورهایی که فکر کردند توانسته اند این ویروس را به طور کامل مهار نمایند، امروزه مجدداً گرفتار شده اند. آلمان، روسیه و امریکا کشورهایی هستند که در حال حاضر با کرونا مجدداً درگیر شده اند. درحالی که طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ازاین پس واردات واکسن متوقف خواهد شد اما واکسن های فراوری داخل با اثربخشی بالا به سبد واکسیناسیون اضافه شده است. به طوری که روز پنجشنبه با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی پنج میلیون دوز واکسن رازی کووپارس تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده است.

به گفته دکتر عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واکسن کووپارس مؤسسه رازی قابلیت دارد تا سرانجام دی ماه 20 میلیون دوز و تا سرانجام سال 40 میلیون دوز واکسن تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دهد. بعد از اتمام دوز اول و دوم، تزریق دوز سوم بخصوص برای افرادی که شرایط خاصی دارند در دستور کار قرار گرفته است. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید: در حال برنامه ریزی برای صادرات واکسن کرونای مؤسسه رازی هستیم تا بتوانیم استانداردهای این واکسن را بالا ببریم و در این راستا مجوز صادرات تا سقف 20 درصد فراوریی این واکسن صادر شده است. از سوی دیگر رئیس انستیتو پاستور ایران از پیشگیری 95 درصدی واکسن انستیتو پاستور از ابتلای شدید به کرونا خبر داده و می گوید: با توجه به نتایج کارآزمایی ما که نشان داد این واکسن می تواند در بزرگسالان 100 درصد آنتی بادی فراوری و در 95 درصد موارد از نوع شدید بیماری جلوگیری کند، نتایج بسیار رضایت بخش بود. به گفته علیرضا بیگلری واکسن انستیتو پاستور هم مجوز استفاده در بزرگسالان را دارد و هم می تواند در گروه سنی زیر 12 سال نیز استفاده گردد البته فعلاً تصمیم کمیته فنی واکسن استفاده از واکسن انستیتو پاستور در افراد بالای 12 سال است و البته مجوز تزریق در 2 تا 12 سال را دارد و هر موقع کمیته علمی واکسن در کشور نشان داد که می توان این واکسن را در افراد زیر 12 سال نیز استفاده کرد، قطعاً از این واکسن استفاده خواهیم کرد.

کاهش آمار فوتی های کرونا به زیر 100

دکتر یونسیان، دبیر کمیته علمی واکسیناسیون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره فروکش کردن موج پنجم کرونا می گوید: خوشبختانه موج پنجم کرونا فروکش کرد و تعداد مرگ و میر به زیر عدد 100 رسید البته ما توقع داشتیم مرگ و میر ها پیش از این به دو رقم کاهش یابد اما در سایه پوشش گسترده واکسیناسیون و فرایند طبیعی موج های اپیدمی ها بالاخره رخ داد.

وی در ادامه می افزاید: حدود دو سوم جمعیت کل کشور دوز اول واکسن را دریافت نموده اند و انتظار داریم این نسبت به عنوان واکسینه کامل در نظر گرفته گردد سرعت واکسیناسیون موارد نو نیز بد نیست ولی می تواند بیشتر از این موارد باشد چون هم واکسن فراهم است و از طرفی نظام واکسیناسیون این توانایی را دارد که جمعیت به جای مانده را بسرعت واکسینه کند.

دبیر کمیته واکسیناسیون وزارت بهداشت با تأکید بر تزریق دوز سوم واکسن برای گروه های پرخطر و سالمندان مطرح کرد: ما در مادران باردار و گروه های پر خطر توقع داریم حتماً برای تزریق واکسن مراجعه نمایند چرا که همه واکسن ها به لحاظ بی خطر بودن برای زنان باردار تأیید شده اند با این حال گاهی می بینیم بعضی از پزشکان از روی بی اطلاعی مادران باردار را از تزریق واکسن منع می نمایند به همین علت نیز سال جاری مرگ مادران باردار در مقایسه با سال های گذشته بیشتر بود.

به گفته وی؛ اگر قرار است واکسن عوارض ناچیز داشته باشد قابل مقایسه با عوارض بیماری کووید 19 نیست.

یونسیان در ادامه درباره موتاسیون نو ویروس کرونا در آفریقای جنوبی نیز عنوان می نماید: این موتاسیون سرایت پذیری را افزایش می دهد. تنها راهی که ما را ایمن نگه می دارد واکسیناسیون است، البته رعایت اصول بهداشتی اگرچه بسیار ضروری و مؤثر است با این حال شواهد نشان داده که رعایت شیوه نامه های بهداشتی به تنهایی به دلایل فرهنگی و روش های بازدارنده مؤثر نیست چون حمایت از مشاغل و اصناف فراهم نیست لذا اگرچه باید توصیه های بهداشتی را متذکر شویم اما روش کم هزینه و کم عارضه برای راه کنترل اپیدمی واکسیناسیون گروه بالای 18 سال است.

یونسیان می گوید: واریانت نو اگر وارد کشورها گردد به علت ایجاد جهش ها نسبت به واکسن مقاومت دارد اما این مقاومت بالا نیست البته نمی دانیم به طور دقیق واریانت نو چقدر خطرناک است اما باید پوشش واکسن را تا جایی که می توانیم افزایش دهیم.

وی می گوید: ما امیدواریم واکسن های نوبت اول سرعت بیشتری بگیرد تا سرانجام آذرماه به ایمنی جمعی بالای 85 درصدی برسیم تا چنانچه واریانت نو وارد کشور شد تلفات مان کم باشد.

برش

فوت 86 بیمار کرونایی در کشور

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام نمود تا کنون 57 میلیون و 248 هزار و 13 نفر دوز اول، 46 میلیون و 115 هزار و 125 نفر دوز دوم و 921 هزار و 440 نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق نموده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 104 میلیون و 284 هزار و 578 دوز رسید. در شبانه روز گذشته 260 هزار و 349 دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

از دیروز تا امروز 5 آذر 1400 و بر اساس معیار های قطعی تشخیصی، 4 هزار و 384 بیمار نو مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 720 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 102 هزار و 56 نفر رسید.متأسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 86 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 129 هزار و 462 نفر رسید. خوشبختانه تا کنون 5 میلیون 841 هزار و 870 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.

سه هزار و 372 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون 38 میلیون و 331 هزار و 546 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور اجرا شده است.

در حال حاضر هیچ شهر کشور در شرایط قرمز قرار ندارد و 22 شهر در شرایط نارنجی، 207 شهر در شرایط زرد و 219 شهر در شرایط آبی قرار دارند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 10 دی 1400 بروزرسانی: 10 دی 1400 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 1861

به "روزهای آبی برگشتند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روزهای آبی برگشتند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید