خانه بروجردی ها کاشان کجاست ☀️ عکس
به گزارش ورزش من و تو، خانه بروجردی ها
در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی کاشان یکی از اماکن تاریخی این شهر بنام خانه بروجردی ها که در نیمه دوم قرن 13 و در زمان قاجارها ساخته شده است سخن خواهیم گفت.پس اگر در پی خانه های تاریخی کاشان میگردید پیشنهاد میکنیم تا از این خانه تاریخی نیز بازدید کنید بعلاوه برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این عمارت تاریخی تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری خبرنگاران همراه باشید.
خانه بروجردی ها از آثار تاریخی شهر کاشان است. این بنا در محلهٔ سلطان میراحمد واقع است و در نیمهٔ دوم قرن 13 هجری و در زمان قاجار ساخته شده است . این خانه با بادگیرهای قرینه هلالی شکل زیبایی بر بام تالار و کلاه فرنگی روی آن یکی از زیباترین جلوه های معماری ایرانی را به معرض نمایش می گذارد. به طوری که در کتیبه چهار طرف تالار آن آمده است، ساخت بنا به سال 1292 ه-ق بازمی گردد.
نقاشی های ارزنده و گچ بری های این خانه، زیر نظر صنیع الملک، نقاش بزرگ ایران و عموی کمال الملک اجرا شده است. صاحب این خانه، حاج سید مهدی نطنزی از بازرگان های نطنزی مقیم کاشان و معمار آن استاد علی مریم کاشانی بوده است. وی به خاطر سفرهای زیادی که به شهر بروجرد داشته به بروجردی معروف شده. وی عاشق دختر سید جعفر طباطبایی یکی از بزرگترین تاجران فرش آن موقع می گردد و طباطبایی نیز برای رضایت دادن نسبت به ازدواجشان شرطی می گذارد. او که در خانهٔ بسیار زیبایی که اکنون با نام خانه طباطبایی ها شناخته می گردد زندگی می نموده و به سید مهدی می گوید که باید خانه ای همانند خانهٔ من بسازی تا دخترم را به همسریت در بیاورم. سید مهدی نیز قبول می نماید و بعد از 7 سال که ساخت حیاط اندرونی به خاتمه می رسد در خانه ساکن شده و بعد از 11 سال تالار اصلی نیز تکمیل می گردد. خانه بروجردی اکنون محل اداره میراث فرهنگی کاشان است.
خانه تاریخی بروجردی های کاشان از نظر محبوبیت جاذبه توریستی به عنوان انتخاب برتر یونسکو در سال 2015 و 2016 اعلام شد
این خانه به خاطر دارا بودن ویژگی ها و ارزش های والای معماری ایرانی، به کارگیری تمامی فنون معماری سنتی در حد کمال، دارا بودن تزئینات متنوع و بسیار ظریف و هنرمندانه، نبوغ و خلاقیت شگرف معماری به کارگرفته شده در آن علی الخصوص در ترکیب منحصربه فرد و استثنایی سرپوشیده حیاط بیرونی، تقریبا معروف ترین و مهم ترین خانه تاریخی ایران و به نوعی سمبل بناهای مسکونی ایران به شمار می رود. زیرزمین (سرداب) اصلی و مفصل خانه در این بخش قرار داشته و از داخل حیاط و زیر ایوان قابل دسترسی است. دو بادگیر بلند از بالای بام تا زیرزمین اجرا شده اند و عمل تهویه هوا، خنک کردن زیرزمین و دور کردن رطوبت از پایه های بنا را انجام می دهند. این بادگیرها به کانال هایی موسوم به ناکش متصل هستند. ناکش ها دورتادور زیرزمین و داخل بستر زمین حفر شده اند و با مشبک هایی به فضای زیرزمین ارتباط پیدا می نمایند.
تصویز سه بعدی از خانه بروجردی ها
منبع: تاپ تراول