جزئیات اعتبار اختصاص یافته به طرح کلان شتابگر ملی

به گزارش ورزش من و تو، دکتر محمدحسین بهشتی در تبادل نظر با خبرنگاران اظهار کرد: پروژه شتابگر ملی جز طرح هایی است که معاونت علمی و فناوری از آن حمایت نموده است.

جزئیات اعتبار اختصاص یافته به طرح کلان شتابگر ملی

وی با تاکید بر اینکه این پروژه سنگینی است و به حدود 5 هزار میلیارد تومان بودجه احتیاج دارد، گفت: تامین این بودجه برای پروژه از سوی دولت امکان پذیر نیست.

سرپرست معاونت نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری تاکید نمود: رئیس جمهور تامین بودجه این طرح را به سازمان برنامه و بودجه ارجاع داده است که سالیانه 500 میلیارد تومان پروژه صرف پروژه کند؛ اگر این بودجه تامین گردد، پروژه طی 8 سال به سرانجام می رسد.

رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری با اشاره به حمایت های معاونت علمی و فناوری از طرح شتابگر ملی گفت: معاونت علمی و فناوری نیمه دوم سال جاری آغاز به پرداخت بخشی از هزینه های پروژه نموده است.

وی ادامه داد: اندازه حمایت معاونت علمی و فناوری 100 میلیارد تومان در قالب 5 طرح و زیر پروژه است که تا به امروز 20 درصد (20 میلیارد تومان) آن را در نیمه دوم سال جاری به عنوان پیش پرداخت به پروژه شتابگر ملی اختصاص داده است.

بهشتی تاکید نمود: البته این 5 زیر پروژه شتابگر ملی به اندازه 180 میلیارد تومان است که 100 میلیارد تومان آن را معاونت علمی و فناوری برعهده گرفته است.

رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری با بیان اینکه البته این طرح ردیف بودجه دارد، ادامه داد: پیش بینی شده طی دوسال 100 میلیارد تومان از سوی معاونت علمی به این 5 زیر پروژه اختصاص بیابد.

به گزارش خبرنگاران، طرح شتابگر ملی به عنوان یکی از بزرگ ترین طرح های علمی کشور در مجموعه ای به نام چشمه نور در شمال شهر قزوین اجرا می گردد.

شتابگر ملی به عنوان یک آزمایشگاه بزرگ علمی با تمرکز بر روی پرتوهای سیکلوترون (پرتوهای نوری بسیار درخشنده) راه را برای اجرای تحقیقات رشته های مختلف هموار می سازد.

حوزه های مختلف پزشکی، فیزیک، شیمی، الکترونیک، کشاورزی، داروسازی، صنعت و غیره در طرح شتابگر ملی توسعه می یابند.

چشمه نور ایران یک شتابگر سنکروترون با انرژی 3GeV، جریان 400mA و گسیلندگی 0.47nmrad است. محیط حلقه انبارش 528m بوده و انتظار می رود که ساخت ماشین تا سال 2020 در شهر قزوین به سرانجام برسد.

نخست الکترون ها در تفنگ الکترونی فراوری شده و وارد شتابگر خطی می شوند. در شتابگر خطی (که شامل سه بخش است) انرژی آن ها به 150MeV رسیده و به وسیله خط انتقال Linac to Booster به حلقه بوستر وارد می شوند. انرژی الکترون ها در بوستر به 3GeV می رسد و سپس خط انتقال Booster to Storage ring الکترون ها را به سوی حلقه انبارش راهنمایی می نماید. الکترون های انبار شده در اینجا با بهره گیری از مغناطیس های خم نماینده و ابزارهای الحاقی فوتونهایی در محدوده مادون قرمز تا پرتو ایکس سخت با شدتی میلیون ها برابر لامپ پرتو ایکس فراوری می نمایند. این پرتوها به خطوط باریکه راهنمایی شده و برای استفاده کاربران آماده می گردد. برای رسیدن به گسیلندگی بسیار کم، صرفه جویی در انرژی و هزینه، حلقه انبارش چشمه نور ایران بر پایه میدان مغناطیسی 0.72T طراحی شده است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 13 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 13 اردیبهشت 1401 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 1983

به "جزئیات اعتبار اختصاص یافته به طرح کلان شتابگر ملی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیات اعتبار اختصاص یافته به طرح کلان شتابگر ملی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید