ارزن چیست و چه خواصی دارد؟
به گزارش ورزش من و تو، ارزن به طور عمده در کشورهای در حال توسعه کشت میشود و دارای فوایدی از جمله جلوگیری از دیابت بهبود ، سیستم گوارش و افزایش سطح انرژی میباشد.
ارزن چیست؟
ارزن ممکن است رایج ترین نوع محصول دانه ای نباشد که شما انتظار دارید روی میز غذای شما یافت گردد، اما در واقع، این گروه متنوع از گیاهان با دانه های کوچک در سراسر دنیا، برای خوراک دام و مصرف انسان، کشت می گردد.این محصول به طور عمده در کشورهای در حال توسعه رشد می نماید، اما فصل رشد سریع و توانایی رشد آن در محیط های نسبتا خشک و بایر، ارزن را تبدیل به محصولی ایده آل برای بسیاری از کشورها نموده است.
اگر چه گونه های مختلف ارزن در سراسر دنیا وجود دارند، رایج ترین نوع آن Pennisetum glaucumاست که به ارزن مروارید معروف است. از لحاظ تاریخی، ارزن احتمالا در آفریقا منشاء یافته است، اما 10000 سال پیش در آسیا و خاورمیانه توسعه یافت.
قابلیت اطمینان آن برای زنده ماندن در شرایط سخت، ارزن را به محصولی عالی تبدیل نموده است و به همین علت امروزه هنوز هم ترجیح داده می گردد.
این گیاهان کوچک دانه ای عمدتا در هند فراوری می شوند که هر سال بیش از 8 میلیون تن ارزن کشت می گردد و پس از آن بیشتر در آفریقا و چین فراوری میگردد.
ارزن می تواند به عنوان یک غله سنتی استفاده گردد، بعلاوه می تواند در فرنی، میان وعده ها و انواع نان ها مورد استفاده قرار گیرد، زیرا مانند غلات دیگر نشاسته بسیار زیادی دارد.
ارزن منبع بسیار خوبی از مواد مغذی، ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات ارگانیک است که می تواند به طور قابل توجهی باعث افزایش سلامتی انسان ها گردد.
در سال های اخیر توجه بیشتری به این مسئله می گردد، زیرا بیماری سلیاک به نظر می رسد به یک شرایط بزرگ و شناخته شده تبدیل شده است.
ارزن فاقد گلوتن است، بنابراین قربانیان سلیاک می توانند به جای گندم به عنوان منبع غلات، به ارزن روی آورند.
از نظر مواد غذایی اصلی که به عنوان ساده ترین و ارزشمندترین مکمل ها در رژیم های غذایی سراسر دنیا ستایش شده اند، ارزن بیشترین انرژی و بعلاوه بیشترین چربی و ویتامین های B را تامین می نماید.
فواید سلامتی ارزن
ارزن به علت محتوای منحصر به فرد آن از مواد مغذی، از جمله میزان نشاسته قابل توجه، ویتامین B، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی، منیزیم و چربی ها مهم است.علاوه بر این، سطوح قابل توجه پروتئین و فیبر نیز در ارزن وجود دارند، که فواید این دانه مهم را حتی بیشتر نیز می نماید.
ارزن غنی از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است که از مزایای بسیاری برخوردار است.
فواید ارزن
محافظت از قلباگر میخواهید از قلب خود محافظت کنید، ارزن یکی از برترین دانه های ممکن برای اضافه کردن به رژیم غذایی شما است. ارزن منبعی غنی از منیزیم است که ماده معدنی مهم برای کاهش فشار خون و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی، به ویژه در خصوص آترواسکلروز است.
ارزن منبعی عالی از پتاسیم است که با عمل به عنوان یک وازودیلاتور فشار خون را پایین نگه میدارد. کاهش فشار خون و بهینه سازی سیستم گردش خون شما یکی از برترین راه های محافظت از سلامت قلب و عروق شماست.
علاوه بر این، لیگنین گیاهی موجود در ارزن با میکرو فلور در سیستم گوارش ما میتواند به لیگنین حیوانی تبدیل شده و معلوم شده است که این لیگنین حیوانی فرد را در برابر بعضی از بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی محافظت می نماید.
کنترل سطح کلسترول
میزان کلسترول با سلامت قلب رابطه بسیار نزدیکی دارد، بنابراین سطح بالای فیبر در ارزن روشی ایده آل برای پایین آوردن سطح کلسترول است.وجود فیبر در رژیم غذایی کلسترول بد (LDL) خطرناک را از بدن حذف می نماید در حالی که اثرات کلسترول خوب (HDL) را افزایش میدهد.
پیشگیری از دیابتدیابت بیماری ای است که میلیون ها نفر از مردم را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می دهد.
ارزن در بسیاری از کشورها (که دیابت کمتر یافت می گردد) یک غذای سالم به شمار میرود.
شاید یکی از اثرات ارزن که احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد، به علت سطح قابل توجه منیزیم موجود در این دانه خاص باشد. منیزیم یکی از مواد معدنی مهم برای افزایش کارایی انسولین و گیرنده های گلوکز در بدن محسوب می گردد، بنابراین از این بیماری جلوگیری می گردد.
در جمعیتی که شامل رژیم غذایی غنی از منیزیم بودند، کاهش 30 درصدی در دیابت مشاهده شد.
یاری به هضم غذابه عنوان غذای غنی از فیبر، ارزن می تواند به حرکت سیستم دستگاه گوارش شما و از بین بردن مشکلاتی مانند یبوست، گاز اضافی، التهاب و گرفتگی یاری کند.
با تنظیم فرایند گوارش، حفظ مواد مغذی شما بهبود می یابد و شانس شما برای شرایط جدی تر گوارش مانند زخم معده یا سرطان روده بزرگ کاهش می یابد.
هضم منظم و دفع مواد زائد نیز به بهبود سلامت کلیه، کبد و سیستم ایمنی بدن یاری می نماید، چرا که این اندام ها رابطه نزدیکی با فعالیت های متابولیکی بدن دارند.
پیشگیری از سرطان
تحقیقات اخیر نشان داده است که یکی از برترین و ساده ترین راه برای جلوگیری از آغاز سرطان پستان در زنان فیبر است.در حقیقت، زنان می توانند بیش از 50 درصد شانس ابتلا به سرطان سینه خود را با خوردن بیش از 30 گرم فیبر در روز کاهش دهند ، با توجه به اینکه سرطان سینه یکی از رایج ترین و مرگبار ترین انواع سرطان است، این توصیه ای است که هر زن باید در نظر بگیرد!
پاکسازی بدنبسیاری از آنتی اکسیدان ها در ارزن می توانند سموم بدن شما را پاکسازی نمایند.
کوورستین، کورکومین، اسید الاجیک و سایر کاتچین های مفید دیگر می توانند به رهایی بدن شما از هر گونه عوامل خارجی و سموم به وسیله بهبود دفع مناسب و خنثی سازی فعالیت آنزیمی در این اندام یاری نمایند.
پیشگیری از آسمتحقیقات نشان می دهند که ارزن می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی افراد مبتلا به آسم را از دوران کودکی بهبود بخشد و بعلاوه در وهله اول می تواند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند.
اگر چه بعضی از شواهد بحث برانگیز است، نشان داده شده است که کاهش قابل توجهی در خس خس سینه و حملات آسم (بیش از 15٪) در بچه هایی که میزان زیادی از غلاتی مانند ارزن مصرف مینمایند، دیده میگردد.
با این حال، همانطور که گندم یک آلرژن شایع در ارتباط با آسم و خس خس سینه می باشد، ارزن همان اجزا را ندارد و از این رو این اثر منفی را نخواهد داشت.
رعایت احتیاط
با توجه به تنش های نو در بدن ما، به ویژه در سیستم غددی ما، کار اضافی مورد احتیاج برای هضم و پردازش ارزن ممکن است تخریب نماینده باشد.قبل از ایجاد تغییر عمده به رژیم غذایی با ارزن زیاد، با پزشک خود درباره سلامتی غده تیروئید و سایر غدد خود صحبت کنید.
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون