5 طرز تهیه گرانول سیر خانگی در 7 مرحله ساده با یک قلم مواد

به گزارش ورزش من و تو، گرانول سیر (Garlic Granules) یکی از محبوب ترین انواع ادویه ها و یکی از فرآورده های سیر است. بافت گرانول سیر درشت تر از پودر سیر است و از خرد کردن سیر خشک شده به دست می آید. شما می توانید گرانول سیر خانگی را در فر، روی بخاری، در مایکروفر، به صورت سنتی در آفتاب، در هواپز یا همان ایرفرایر یا حتی در دستگاه میوه خشک کن درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه گرانول سیر به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم و نکات مهم در این زمینه را با شما به اشتراک بگذاریم.

5 طرز تهیه گرانول سیر خانگی در 7 مرحله ساده با یک قلم مواد

طرز تهیه گرانول سیر در یک نگاه

برای تهیه گرانول سیر خانگی در فر، ابتدا سیرهای تازه و سالم را پوست بگیرید، بشویید و کاملا خشک کنید. سپس، حبه ها را به ورقه های نازک و یکنواخت (1 تا 2 میلی متر) برش بزنید و روی سینی فر با کاغذ روغنی یا توری مخصوص بچینید؛ طوری که هم پوشانی نداشته باشند. فر را از قبل با دمای 65 تا 75 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی را در طبقه میانی قرار دهید. درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج گردد. سیرها را حدود 2 و نیم الی 4 ساعت در فر گرم بگذارید تا خشک شوند. در این مدت، هر 30 تا 45 دقیقه آن ها را آنالیز و جابه جا کنید. پس از ترد و شکننده شدن، سیرها را بیرون بیاورید و بگذارید خنک شوند. سپس، آن ها را در آسیاب (با پالس های کوتاه) خرد کنید تا به بافت گرانولی برسید. در آخر، گرانول سیر را در ظرف شیشه ای خشک و دربسته در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه گرانول سیر در فر

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
سیر تازه، سالم و بدون لکنیم کیلوگرم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 الی 45 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه گرانول سیر در فر: 2 الی 4 ساعت (بسته به دمای فر، مقدار رطوبت سیر و ضخامت برش ها)

مراحل طرز تهیه گرانول سیر در فر

طرز تهیه گرانول سیر خانگی در فر مثل ، روی بخاری، در مایکروفر، به صورت سنتی در آفتاب، در هواپز یا ایرفرایر یا حتی در میوه خشک کن به راحتی قابل انجام است.

مرحله اول: سیرها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه گرانول سیر خانگی در فر، ابتدا باید حبه های سیر تازه، سالم و بدون لک را از پوست جدا نموده و کاملا تمیز کنید. پیشنهاد می کنیم از سیر محلی و ارگانیک بهره ببرید تا گرانول سیر خانگی شما عطر قوی تری داشته باشد.

پس از پوست گرفتن، حبه ها را با آب سرد به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، حبه های سیر را با دستمال حوله ای یا دستمال نخی تمیز کاملا خشک کنید. در غیر این صورت، رطوبت به جامانده موجب طولانی شدن فرآیند خشک کردن می گردد و احتمال کپک زدگی در حین خشک شدن افزایش می یابد.

مرحله دوم: حبه های سیر را خرد کنید

حالا وقت آن است که فر را روشن نموده و روی دمای 65 تا 75 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، حبه های سیر را با یاری یک چاقوی تیز یا اسلایسر دستی به صورت ورقه های نازک و یکنواخت برش بزنید. ضخامت هر ورقه باید در حدود 1 تا 2 میلی متر باشد. هر چه ضخامت ورقه ها یکنواخت تر باشد، نتیجه نهایی بهتر خواهد بود. ضخامت زیاد باعث می گردد ورقه ها به درستی خشک نشوند؛ از سوی دیگر، ضخامت خیلی کم موجب سوختن سیر در فر می گردد. هدف این است که ورقه های نازک سیر پس از خشک شدن قابلیت آسیاب کردن و تبدیل شدن به گرانول را داشته باشند.

مرحله سوم: ورقه های سیر را در سینی بچینید

در این مرحله از طرز تهیه گرانول سیر به روش بازاری، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید یا از توری فلزی مخصوص خشک کردن بهره ببرید. یک لایه از ورقه های سیر را با کمی فاصله از هم روی سینی بچینید؛ طوری که اصلا هم پوشانی نداشته باشند. از انباشته کردن ورقه های سیر به طور جدی خودداری کنید؛ چون با انجام این کار، برش های سیر کاملا خشک نمی شوند و به یکدیگر می چسبند.

مرحله چهارم: سینی را در فر بگذارید

سپس، سینی حاوی سیرهای ورقه ای را در طبقه میانی فر گرم بگذارید. توجه داشته باشید، دمای فر را حتما روی 65 تا 75 درجه سانتی گراد نگهدارید تا برش های سیر نسوزند و قهوه ای و تلخ نشوند. برای خروج رطوبت، حتما درب فر را کمی باز بگذارید.

اجازه دهید ورقه های سیر حدود 2.5 تا 4 ساعت در فر بمانند و خشک شوند. در این فاصله، هر 30 تا 45 دقیقه یک بار سیرها را آنالیز نموده و در صورت احتیاج جابه جا کنید تا همه برش ها به صورت یکنواخت خشک شوند. پس از آن که سیرها کاملا خشک، ترد و شکننده شدند، فر را خاموش نموده و سینی را خارج کنید.

مرحله پنجم: سیرها را خنک کنید

پس از خارج کردن سیرهای خشک شده از فر، سینی را کنار بگذارید و اجازه دهید سیرهای خشک ورقه ای حدود 20 تا 30 دقیقه در دمای محیط باقی بمانند و کاملا خنک شوند.

مرحله ششم: ورقه های سیر خشک شده را آسیاب کنید

در این مرحله از طرز تهیه گرانول سیر در منزل، برش های سیر خشک شده را در آسیاب برقی یا غذاساز بریزید. برای تهیه گرانول، بهتر است از حالت پالس استفاده نموده و از آسیاب کردن مداوم خودداری کنید؛ به این ترتیب، کنترل بیشتری روی بافت گرانول خواهید داشت. بنابراین، چند پالس کوتاه بزنید تا ورقه ها به میزان دانه های گرانولی خرد شوند. توجه داشته باشید، بافت گرانول سیر باید درشت تر از پودر سیر باشد. پس از خاتمه این فرآیند، می توانید گرانول سیر را الک کنید تا پودر سیر احتمالی از ذرات درشت جدا گردد.

مرحله آخر: گرانول سیر را با روش صحیح نگهداری کنید

پس از آماده شدن، گرانول سیر را در ظروف شیشه ای دربسته، کاملا خشک، تمیز و عایق هوا بریزید. حتما ظرف را در جای خشک، خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری کنید. نور و رطوبت دو عامل اصلی کاهش کیفیت و کپک زدن گرانول سیر هستند.

برای جذب رطوبت احتمالی، می توانید چند دانه برنج خشک یا یک بسته ماده جاذب رطوبت (سیلیکا ژل) در ظرف بگذارید. با شرایطی که گفتیم، گرانول سیر خانگی معمولا تا 6 ماه ماندگاری دارد؛ اما برای حفظ عطر و طعم قوی بهتر است آن را طی 3 ماه اول مصرف کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع از جمله گرانول سیر آماده و بازاری می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه گرانول سیر در آفتاب (روش سنتی)

برای درست کردن گرانول سیر در آفتاب به روش سنتی، در مراحل اولیه عینا مانند همان چیزی است که در مطلب بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که باید برش های سیر را به صورت تک لایه طوری روی یک پارچه تمیز نخی یا سینی استیل (نه پلاستیکی) بچینید که اصلا روی هم نیفتند.

این سینی را زیر نور خورشید، در مکانی گرم و در معرض جریان هوا قرار دهید. روی سیرها رابا یک پارچه توری نازک بپوشانید تا از گرد و غبار و حشرات در امان بمانند. بسته به شدت تابش آفتاب و گرمای هوا باید 5 الی 10 روز منتظر بمانید تا برش های سیر کاملا خشک، ترد و شکننده شوند. پس از خشک شدن کامل، ادامه مراحل را مانند دستور بالا دنبال کنید.

روش تهیه گرانول سیر در دستگاه میوه خشک کن

در طرز تهیه گرانول سیر با میوه خشک کن، باید ورقه های سیر را به صورت یک لایه و بدون آن که روی هم قرار بگیرند در سینی های خشک کن بچینید. دمای دستگاه را روی 60 تا 65 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و اجازه دهید سیرها بسته به ضخامت برش ها و نوع دستگاه به مدت 6 الی 10 ساعت خشک شوند؛ در این مدت هر چند ساعت یک بار روند خشک شدن را آنالیز کنید.

زمانی که ورقه های سیر کاملا خشک، ترد و شکننده شدند، آن ها را از دستگاه بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک شوند. سپس، با همان روشی که در دستور بالا گفتیم، برش های سیر خشک شده را آسیاب نموده و گرانول کنید.

روش تهیه گرانول سیر در هواپز (ایرفرایر)

در طرز تهیه گرانول سیر در هواپز (ایرفرایر)، کافی است ورقه های سیر را به صورت یکنواخت در یک لایه داخل سبد هواپز بچینید. دمای هواپز را روی حدود 65 درجه سانتی گراد (150 درجه فارنهایت) تنظیم نموده و سیرها را به مدت 2 تا 3 ساعت خشک کنید. هر 20 الی 30 دقیقه سبد را بیرون بیاورید و ورقه ها را زیر و رو کنید تا برش های سیر به صورت یکنواخت خشک شوند و نسوزند.

وقتی سیرها کاملا خشک و شکننده شدند، آن ها را از دستگاه خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند. سپس، سیر خشک شده را در آسیاب یا غذاساز بریزید و تنها با چند پالس به گرانول تبدیل کنید.

روش تهیه گرانول سیر در مایکروفر

در طرز تهیه گرانول سیر در مایکروفر، برش های سیر را روی یک بشقاب صاف و خشک که با دستمال کاغذی پوشانده شده به صورت یک لایه یکنواخت بچینید، طوری که ورقه ها روی هم قرار نگیرند. سپس، مایکروفر را روی قدرت میانه (حدود 50 درصد توان دستگاه) تنظیم کنید؛ سیرها را به مدت 1 الی 2 دقیقه گرم کنید.

پس از گذشت این مدت، ورقه ها را آنالیز نموده و به آرامی زیر و رو کنید تا همه قسمت ها به یک میزان خشک شوند. این روند را به صورت مرحله ای تکرار کنید و بین هر مرحله 30 ثانیه استراحت دهید تا ورقه ها کاملا خشک، شکننده و ترد شوند؛ مراقب باشید سیرها نسوزند چون مایکروفر می تواند باعث سوختگی سریع سیر گردد. باقی مراحل را طبق دستور بالا دنبال کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه گرانول سیر خانگی

  • استفاده از سیر تازه و سالم موجب بهتر شدن عطر و طعم گرانول سیر می گردد.
  • پوست گیری دقیق و کامل حبه های سیر به بهبود کیفیت گرانول سیر یاری می نماید.
  • خرد کردن سیر به قطعات یکنواخت و نه خیلی ریز، به خشک شدن یکنواخت و تهیه گرانول با کیفیت یاری می نماید.
  • در هنگام خشک کردن، دمای فر باید پایین و ثابت باشد تا از سوختن و تغییر رنگ سیر جلوگیری گردد.
  • باز گذاشتن درب فر یا ایجاد راه خروج رطوبت، مانع از ایجاد بخار و کپک زدگی سیر خشک می گردد.
  • برش های سیر را باید به صورت مرتب زیر و رو کنید تا به کاملا یکنواخت خشک شوند.
  • ورقه های سیر باید کاملا خشک، شکننده و ترد شوند تا هیچ رطوبتی داخل آن ها باقی نماند؛ در غیر این صورت، کپک می زنند.
  • پس از خشک و آسیاب شدن، گرانول سیر باید در ظروف دربسته و کاملا عاری از رطوبت نگهداری گردد.
  • در صورت امکان، درجه خرد کردن آسیاب یا غذاساز را به دقت تنظیم کنید تا برش های سیر خشک شده به پودر سیر تبدیل نشوند.
  • به هیچ عنوان سیر تازه یا نیمه خشک را آسیاب نکنید؛ زیرا باعث چسبندگی و تشکیل خمیر می گردد.
  • بهتر است گرانول سیر را در جای خنک و دور از نور مستقیم نگهداری کنید تا کیفیت و ماندگاری آن افزایش یابد.
  • در تمامی مراحل، از پوست گیری گرفته تا بسته بندی، نکات بهداشتی را کاملا رعایت کنید تا گرانول سیر کپک نزند.
  • اگر در آب وهوای مرطوب زندگی می کنید، توصیه می کنیم بسته بندی های ضد رطوبت را در ظرف گرانول سیر قرار دهید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن گرانول سیر

آیا می توانیم گرانول سیر را بدون خشک کن یا فر تهیه کنیم؟

بله. می توانید سیر خرد شده را به صورت سنتی زیر نور آفتاب در معرض جریان هوا بگذارید تا خشک گردد؛ البته، این روش به مراتب زمان برتر از شیوه های دیگر است و احتیاج به مراقبت بیشتری برای جلوگیری از کپک زدگی دارد.

برترین دما برای خشک کردن گرانول سیر در فر چقدر است؟

دمای ایده آل بین 60 تا 80 درجه سانتی گراد است تا عطر و طعم سیر حفظ گردد و سوختگی رخ ندهد.

چگونه می توانیم مطمئن شویم که سیر کاملا خشک شده است؟

وقتی قطعات سیر کاملا شکننده و خشک شده و در دست به راحتی خرد شوند، یعنی رطوبت به میزان کافی از بین رفته است.

تفاوت گرانول سیر با پودر سیر چیست؟

دانه های گرانول سیر درشت بوده و طعم آن ملایم تر و در عین حال، ماندگارتر از پودر سیر است.

چطور گرانول سیر را نگهداری کنیم تا ماندگاری بالایی داشته باشد؟

در ظروف دربسته، خشک و دور از نور مستقیم نگهداری کنید. استفاده از بسته بندی ضد رطوبت و نگهداری در جای خنک نیز موثر است.

آیا می توانیم از گرانول سیر به جای سیر تازه در تمام غذاها استفاده کنیم؟

بله. اما توجه داشته باشید، گرانول سیر به علت خشک بودن، طعم قوی تری دارد. بنابراین، باید مقدار کنترل شده آن را به غذاها اضافه کنید.

آیا گرانول سیر ارزش غذایی سیر تازه را دارد؟

مقداری از ویتامین ها و ترکیبات فعال سیر در فرآیند خشک کردن کاهش می یابد؛ اما عطر و طعم و خواص ضد باکتریایی آن حفظ می گردد.

نسبت جایگزینی گرانول سیر با سیر تازه چقدر است؟

شما می توانید 1 قاشق چای خوری گرانول سیر را به جای 2 الی 3 حبه سیر تازه به انواع غذاها اضافه کنید.

در چه مواردی بهتر است از گرانول سیر استفاده نکنیم؟

برای تهیه غذاهایی که احتیاج به سیر تازه با بافت نرم، طعم ملایم و رایحه خام دارند (مانند سالاد کاهو، سس سیر تازه یا بعضی غذاهای مدیترانه ای) بهتر است گرانول سیر را جایگزین سیر تازه نکنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 2 مرداد 1404 بروزرسانی: 2 مرداد 1404 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 2384

به "5 طرز تهیه گرانول سیر خانگی در 7 مرحله ساده با یک قلم مواد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 طرز تهیه گرانول سیر خانگی در 7 مرحله ساده با یک قلم مواد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید