طرز تهیه پاناکوتا؛ دسر لذیذ و محبوب ایتالیایی

به گزارش ورزش من و تو، با طرز تهیه پاناکوتا، محبوب ترین دسر ایتالیایی آشنا شوید و انواع رنگارنگ آن را برای مهمانی های مجلسی خود درست کنید تا میزی مجذوب کننده و زیبا داشته باشید.

طرز تهیه پاناکوتا؛ دسر لذیذ و محبوب ایتالیایی

پاناکوتا (panna cotta)، دسر مشهور ایتالیایی است که با شیر، شکر، خامه و ژلاتین در طعم های مختلف در قالب تهیه می گردد. طرز تهیه پاناکوتا بسیار ساده است و این دسر شیک و مجلسی به سرعت در آشپزخانه آماده می گردد. واژه پاناکوتا در زبان ایتالیایی به معنی خامه پخته شده است و این دسر در دسته پودینگ ها قرار می گیرد. خامه پاناکوتا معمولا با قهوه، وانیل، شکلات، زعفران و دیگر انواع افزودنی ها طعم دار می گردد.

پاناکوتا دسری است که معمولا به صورت یک نفره سرو می گردد و شما می توانید آن را در ظرف های شیشه ای درست کنید یا از قالب در ظرف سرو برگردانید؛ اما طرز تهیه پاناکوتا با خامه چیست و برای داشتن یک دسر خوشمزه و بی نقص، چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ با ما همراه باشید و در این مقاله طرز تهیه انواع پاناکوتا را بیاموزید.

هرآنچه باید درباره پاناکوتا بدانید:

  • پاناکوتا چیست؟
  • طرز تهیه پاناکوتا سفید وانیلی
  • طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی
  • طرز تهیه پاناکوتا با ژله انار
  • طرز تهیه پاناکوتا قهوه
  • طرز تهیه پاناکوتا توت فرنگی
  • طرز تهیه پاناکوتا بدون خامه
  • تاریخچه پاناکوتا
  • فواید پاناکوتا

پاناکوتا چیست؟

پاناکوتا، دسری پرطرفدار و نو است که با بافت لطیف و طعم شیرین خودش، هر سلیقه ای را راضی خواهد نمود. پاناکوتا طرز تهیه ا بسیار ساده دارد و درست کردن آن نهایتا نیم ساعت از وقت شما را می گیرد. پاناکوتا را با طعم میوه های مختلف و بعلاوه ژله های مختلف، شکلات، قهوه، نعنا، زعفران یا هر طعم دهنده دلخواه دیگر درست کنید و از طعم و مزه آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. نباید فراموش کنید که این دسر را می توان به صورت چند لایه درست کرد تا زینت بخش سفره های مهمانی شما باشد.

طرز تهیه پاناکوتا سفید وانیلی

مواد لازم برای 4 نفر

  • یک پیمانه شیر
  • نصف پیمانه شکر
  • 400 گرم خامه صبحانه
  • 3 قاشق چای خوری پودر ژلاتین
  • نصف قاشق چای خوری وانیل
  • میوه دلخواه برای تهیه سس میوه روی پاناکوتا
  • 2 قاشق غذاخوری پودر قند برای تهیه سس میوه روی پاناکوتا

طرز تهیه

مرحله اول:

یک پیمانه شیر را در قابلمه ای با اندازه مناسب بریزید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شیر کمی گرم گردد؛ اما به جوش نیاید.

مرحله دوم:

پس از گرم شدن شیر، میزانی از آن را با ملاقه بردارید و در یک کاسه فلزی بریزید و اجازه دهید تا خنک گردد. قابلمه شیر را نیز از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سپس پودر ژلاتین را به آرامی و کم کم به شیر داخل کاسه اضافه کنید. کاسه را روی کتری یا قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و در حین افزودن پودر ژلاتین، شیر را مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نگردد. ژلاتین با بخار آب (روش بن ماری) کاملا حل می گردد.

مرحله سوم:

پس از یک دست شدن مخلوط شیر و پودر ژلاتین، آن را به بقیه شیر در قابلمه بیفزایید و هم بزنید. سپس قابلمه شیر را دوباره روی شعله ملایم گاز قرار دهید. مراقب باشید تا شیر به جوش نیاید و فقط گرم گردد.

مرحله چهارم:

خامه صبحانه و نصف پیمانه شکر را در یک کاسه با اندازه مناسب بریزید و با استفاده از یک همزن برقی یا دستی، آن ها را آن قدر هم بزنید تا خامه، فرم و ساختار یک دستی به خود بگیرد.

مرحله پنجم:

مخلوط خامه و شکر هم زده را به قابلمه شیر که روی شعله ملایم گاز واقع شده است، اضافه کنید و آن ها را هم بزنید. سپس نصف قاشق چای خوری وانیل را در قابلمه بریزید و خوب مخلوط کنید.

مرحله ششم:

پس از هم زدن مواد و به دست آوردن مخلوطی یکدست، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا پاناکوتا کمی خنک گردد تا بتوان آن را در قالب ریخت. مایه پاناکوتا را در قالب بریزید و آن را برای پنج تا 6 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

مرحله هفتم (آماده سازی سس میوه):

میوه دلخواه خود را برای چند ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند. سپس میوه های یخ زده را در غذاساز یا میکسر بریزید و دو قاشق غذاخوری پودر قند به آن ها اضافه کنید. میوه ها را آن قدر میکس کنید تا ترکیب یک دستی حاصل گردد.

مرحله هشتم:

پاناکوتا را از قالب دربیاورید و در ظرف سرو قرار دهید؛ سپس سس میوه دلخواه خود را روی آن بریزید و سرو کنید.

نکات مهم برای پاناکوتا سفید وانیلی

  • نباید فراموش کنید که شیر و خامه را قبل از استفاده از یخچال دربیاورید تا هم دمای محیط شوند.
  • اگر در مرحله سوم، شیر به جوش افتاد، آن را از روی گاز بردارید تا خنک گردد؛ سپس دوباره آن را روی اجاق گاز قرار دهید.
  • برای تزیین می توانید از میوه های تازه مانند توت فرنگی، گیلاس یا تمشک نیز بهره ببرید. انواع آجیل، سس میوه، سس شکلات یا کارامل یا دومینو با طعم های مختلف نیز برای تزیین مناسب هستند.
  • اگر لایه های شیر و خامه پاناکوتای شما بعد از چند ساعت در یخچال، از هم جدا شدند، به احتمال زیاد ژلاتین در شیر به خوبی حل نشده است. ضمناً، شیر و خامه در زمان ریختن در قالب نباید خیلی داغ باشد.

نکات مربوط به ژلاتین

  • دسر هایی که با ورق ژلاتین تهیه می شوند به نسبت لطیف تر هستند؛ بنابراین شاید بهتر باشد که به جای پودر ژلاتین، از ورق ژلاتین بهره ببرید.
  • اگر به جای پودر ژلاتین از ورق آن استفاده می کنید، به ازای یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین، از دو ورق ژلاتین بهره ببرید. ورقه های ژلاتین را حتما از قبل در آب سرد خیس کنید تا به راحتی در شیر حل شوند. سپس آن ها را از آب خارج کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن کشیده گردد. در ادامه آن ها را به شیر اضافه کنید و اجازه دهید تا ورق ها در شیر حل شوند.
  • برای اینکه ژلاتین شفاف و کاملا حل گردد، باید آن را روی حرارت غیر مستقیم (بخار آب کتری یا سماور) قرار دهید. هرگز پودر ژلاتین را روی حرارت مستقیم قرار ندهید.
  • ژلاتین در زمان افزودن به بقیه مواد باید با آن ها هم دما باشد؛ زیرا اگر خیلی داغ باشد، دسر شما حالت بریده پیدا می نماید. اگر ژلاتین سرد باشد، ژلاتین می بندد و حل نمی گردد. پس برای هم دما کردن آن ها، کم کم ژلاتین را به بقیه مواد بیفزایید تا هم دما شوند و سپس همه مواد را با هم ترکیب کنید.

نکات مربوط به قالب

  • برترین قالب برای تهیه دسر پاناکوتا، قالب سیلیکونی است؛ به خصوص که دیگر احتیاجی نیست، نگران چسبیدن دسر به قالب باشید.
  • قبل از ریختن پاناکوتا در قالب، آن را با آب سرد بشویید و در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد گردد؛ اما اگر از گیلاس یا لیوان شیشه ای استفاده می کنید، این کار را نکنید؛ زیرا ممکن است شیشه در اثر سرما بشکند.
  • دور قالب را حتما پس از ریختن پاناکوتا تمیز کنید؛ زیرا پس از قرار دادن پاناکوتا در یخچال، دسر سفت می گردد و از زیبایی آن کاسته می گردد.
  • مهم ترین قسمت تهیه پاناکوتا، خارج کردن آن از قالب است. سعی کنید که پاناکوتا را از یک روز قبل تهیه کنید تا کاملا در یخچال سفت گردد. برای خارج کردن دسر از قالب، با یک چاقوی تمیز با احتیاط دور قالب را جدا کنید؛ سپس قالب را برای چند ثانیه در ظرف آب گرم قرار دهید تا به آن شوک وارد گردد. ظرف سرو دسر را زیر آب سرد قرار دهید. قالب را روی ظرف برگردانید. پس از برگرداندن دسر در مرکز ظرف، با دستمال کاغذی اطراف آن را تمیز کنید.

طرز تهیه پاناکوتا با طعم ها و روش های مختلف

  • طرز تهیه دیگر پاناکوتا به این صورت است که در ابتدا شیر سرد و پودر ژلاتین را در ظرفی می ریزند و آن را برای چند دقیقه رها می نمایند. سپس خامه و شکر را روی شعله ملایم گاز در تابه کمی تفت می دهند تا گرم گردد. وانیل را قبل از جوشیدن خامه به ترکیب خامه و شکر اضافه می نمایند و سپس آن را از روی حرارت برمی دارند. شیر و ژلاتین را هم می زنند و سپس از صافی عبور می دهند تا تکه های ژلاتین در آن باقی نماند. در ادامه مخلوط شیر و ژلاتین را با مخلوط خامه ترکیب می نمایند و در قالب های مورد نظر می ریزند. دسر پاناکوتا پس از پنج تا 6 ساعت استراحت در یخچال آماده است.
  • طرز تهیه پاناکوتا زعفرانی، بسیار ساده است. برای این دسر خوشمزه کافی است به اندازه دلخواه زعفران دم نموده و در صورت تمایل، کمی گلاب را در مرحله پنجم به جای وانیل در پاناکوتا بریزید.
  • طرز تهیه پاناکوتا موزی به این ترتیب است که باید دو عدد موز میانه را در مخلوط کن پوره کنید و در مرحله پنجم در قابلمه بریزید و بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید.
  • اگر می خواهید که پاناکوتایی با طعم و بافت سبک تر و کالری کمتر داشته باشید، از شیر و خامه کم چرب بهره ببرید.
  • اگر رژیم گیاهخواری دارید، پاناکوتا را با شیر سویا، شیر بادام یا شیر نارگیل درست کنید. بعلاوه به جای خامه صبحانه در طرز تهیه پاناکوتا وگان از خامه گیاهی بهره ببرید.
  • اگر زمان کافی برای تهیه دسر پاناکوتا را ندارید، می توانید از پودرهای آماده پاناکوتا بهره ببرید که در فروشگاه ها و هایپرمارکت ها قابل خریداری هستند و به سرعت آماده می شوند.

طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی

مواد لازم

  • یک پیمانه شیر
  • نصف پیمانه شکر سفید یا قهوه ای
  • یک پیمانه خامه صبحانه
  • یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
  • یک قاشق سوپخوری پودر کاکائو
  • نصف لیوان شکلات تلخ

طرز تهیه

مرحله اول:

پودر ژلاتین را با میزانی شیر مخلوط کنید و آن را به روش بن ماری در شیر حل کنید.

مرحله دوم:

بقیه شیر را به همراه شکر قهوه ای، پودر کاکائو و خامه به مخلوط شیر و پودر ژلاتین اضافه کنید و آن ها را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شکر کاملا حل گردد. توجه داشته باشید که در این مرحله نباید شیر به جوش بیفتد.

مرحله سوم:

پس از حل شدن شکر، شکلات خردشده را در مایه پاناکوتا بریزید و هم بزنید.

مرحله چهارم:

پاناکوتا را در قالب بریزید و برای چهار تا پنج ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

نکات مهم برای تهیه پاناکوتا شکلاتی

  • بهتر است خامه را در ابتدا کمی با چنگال هم بزنید و سپس به شیر اضافه کنید.
  • برای جدا کردن پاناکوتا، دورتادور قالب را با چاقوی پهن از دسر جدا نموده و آن را به ظرف دسر منتقل کنید.
  • گاهی اوقات شکر قهوه ای و شکلات در خانه بعد از مدتی سفت می شوند و شما آن ها را دور می اندازید. برای تهیه دسر پاناکوتا شکلاتی می توان از شکر و شکلات سفت شده استفاده کرد؛ زیرا آن ها روی حرارت در شیر حل می شوند.
  • برای جلوگیری از سفت شدن شکر قهوه ای و شکلات در زمان نگهداری، روی آن ها یک دستمال مرطوب بگذارید یا آن ها را در زیپ کیپ نگهداری کنید تا در مجاورت هوا نباشند و سفت نشوند.
  • در تهیه دسر پاناکوتا می توان از شکر معمولی نیز به جای شکر قهوه ای استفاده کرد؛ اما باید بدانید که طرز تهیه سنتی و بین المللی این دسر با شکر قهوه ای است. شکر قهوه ای، طعم و رنگ مخصوصی دارد و باعث خوش طعم تر و خوشرنگ تر شدن این دسر می گردد.
  • می توانید از شکلات سفید نیز برای تهیه پاناکوتا شکلاتی بهره ببرید که در این صورت رنگ آن شکلاتی نمی گردد.
  • برای تزیین دسر می توان از کمی خامه هم زده و یک تکه مارشمالو استفاده کرد.

طرز تهیه پاناکوتا با ژله انار

پاناکوتا با ژله انار، دسری مناسب و زیبا برای شب یلدا است و می توان آن را به سادگی در خانه درست کرد.

مواد لازم

  • 1.5 پیمانه شیر
  • نصف پیمانه شکر ظ
  • 400 گرم خامه صبحانه
  • 2 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
  • نصف قاشق چای خوری وانیل
  • یک بسته ژله انار
  • 1.5 پیمانه آب جوش
  • دانه انار به اندازه لازم

طرز تهیه

مرحله اول:

شیر، خامه و شکر را یک قابلمه مناسب بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا کاملا یک دست شوند. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا شیر گرم گردد؛ اما به جوش نیاید. زمانی که شکر کاملا حل شد، مزه مواد را بچشید و در صورت احتیاج کمی شکر بیشتر به آن ها اضافه کنید. پس از حل شدن شکر، قابلمه را از روی حرارت بردارید و وانیل را در آن بریزید.

مرحله دوم:

پودر ژلاتین را با آب سرد در یک کاسه فلزی مخلوط کنید و روی بخار کتری قرار دهید تا دانه های ژلاتین به روش بن ماری حل گردد. سپس این مخلوط را به ترکیب خامه و شیر اضافه کنید. توجه داشته باشید که ژلاتین و ترکیب خامه و شیر باید هم دما باشند و ژلاتین نباید خیلی داغ باشد؛ زیرا مخلوط خامه و شیر بریده می گردد و اگر خیلی سرد باشد با خامه و شیر ترکیب نمی گردد.

مرحله سوم:

پاناکوتا را پس از خنک شدن، در قالب دلخواه بریزید و حدود نصف آن را پر کنید. سپس دور قالب یا لیوان را با گوش پاک کن یا دستمال تمیز کنید و آن در یخچال قرار دهید.

مرحله چهارم:

در همین حین، ژله و آب داغ را در کاسه مخلوط کنید و روی بخار کتری هم بزنید تا دانه های ژله حل شوند. سپس اجازه دهید تا ژله هم دمای محیط گردد.

مرحله پنجم:

پاناکوتا را زمانی از یخچال دربیاورید که تقریبا خودش را گرفته باشد و وقتی به آن دست می زنید، حالت چسبندگی داشته باشد. دانه های انار را روی پاناکوتا بچینید و سپس چند قاشق از ژله انار هم دما با محیط را روی دانه های انار بریزید و در یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید که ژله را به میزانی روی پاناکوتا بریزید تا دانه های انار حرکت ننمایند؛ اگر ژله را زیاد بریزید، دانه های انار غوطه ور می شوند و بالا می آیند.

مرحله ششم:

قالب را پس از نیم ساعت از یخچال دربیاورید. پس از این زمان، دانه های انار در ظرف ثابت شده اند. بقیه ژله را با قاشق، آرام آرام در قالب بریزید و اجازه دهید تا دسر برای چند ساعت (حداقل 6 ساعت) در یخچال بماند.

نکات مهم برای تهیه پاناکوتا با ژله انار

  • اگر پاناکوتا خودش را کامل بگیرد و سپس لایه بعدی را به آن اضافه کنید، دو لایه به هم نمی چسبند. اگر هم خودش را اصلا نگرفته باشد، پس از افزودن لایه دوم، سنگین و متلاشی می گردد.

طرز تهیه پاناکوتا قهوه

مواد لازم برای 4 نفر

  • نصف لیوان شیر
  • نصف لیوان شکر
  • 2 لیوان خامه صبحانه
  • 4 قاشق چای خوری پودر ژلاتین
  • 2 قاشق چای خوری پودر قهوه فوری یا نسکافه
  • یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
  • نصف لیوان آب جوش

طرز تهیه

مرحله اول:

چهار قاشق چای خوری پودر ژلاتین را با کمی آب در یک کاسه مخلوط و آن را به روش بن ماری روی بخار آب حل کنید.

مرحله دوم:

شکر، شیر و خامه را در قابلمه مناسبی بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید. مواد را هم بزنید تا گرم شوند؛ سپس وانیل، ژلاتین و پودر قهوه فوری را اضافه کنید و خوب هم بزنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم:

پس از خنک شدن پاناکوتا، آن را در قالب مورد نظر بریزید و برای پنج تا 6 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

نکات مهم برای تهیه پاناکوتا قهوه

  • برترین قهوه برای تهیه پاناکوتا، قهوه اسپرسو است.
  • پودر کاکائو یا شکلات آب نموده، تزیین مناسبی برای این دسر است.

طرز تهیه پاناکوتا توت فرنگی

مواد لازم برای 4 نفر

  • پاناکوتا وانیلی به میزان لازم
  • 450 گرم توت فرنگی تازه خرد شده
  • 3 قاشق غذاخوری آب
  • 70 گرم شکر
  • 4 قاشق غذاخوری آب سرد
  • 2 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین

طرز تهیه

مرحله اول:

پس از آماده کردن پاناکوتا وانیلی طبق طرز تهیه ارائه شده در مقاله، آن را در قالب بریزید و قالب را تا نصفه پر کنید. سپس آن را در یخچال قرار دهید تا خودش را کمی بگیرد. در همین حین به سراغ آماده کردن لایه توت فرنگی بروید.

مرحله دوم:

توت فرنگی های خرد شده، شکر و سه قاشق غذاخوری آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. مواد را هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد. سپس با استفاده از گوشتکوب برقی، آن ها را به حالت پوره دربیاورید و از صافی عبور دهید. پوره توت فرنگی را کنار بگذارید تا خنک گردد.

مرحله سوم:

پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب سرد حل کنید و آن را به مدت 10 دقیقه کنار بگذارید تا کمی سرد گردد. سپس آن را به پوره توت فرنگی بیفزایید و خوب هم بزنید.

مرحله چهارم:

مخلوط پوره توت فرنگی و ژلاتین را روی پاناکوتای نسبتا سفت شده بریزید و قالب را در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

نکات مهم برای تهیه پاناکوتا توت فرنگی

  • می توانید در ابتدا لایه توت فرنگی و سپس لایه پاناکوتا را در ظرف مورد نظر خود بریزید.
  • برای زیبایی بیشتر، لیوان ها یا قالب ها را با زاویه 45 درجه در یخچال قرار دهید.
  • طرز تهیه دیگر پاناکوتا توت فرنگی به این ترتیب است که برای لایه دوم می توان یک بسته ژله توت فرنگی و یک لیوان آب جوش را مخلوط کرد. برای تزیین نیز از چند عدد توت فرنگی تازه بهره ببرید.
  • پس از آماده سازی پوره توت فرنگی می توانید به آن پودر ژلاتین نزنید و آن را در یخچال قرار دهید تا سرد گردد؛ سپس در هنگام سرو پاناکوتا آن را مانند سس روی دسر بریزید.
  • پاناکوتا توت فرنگی را می توان همراه با پاناکوتا شکلاتی درست کرد و دسری دو رنگ داشت.

طرز تهیه پاناکوتا بدون خامه

پاناکوتا دسری بر پایه خامه است و به همین علت، آن را در دسته دسرهای پرکالری قرار می دهند؛ اما شما می توانید این دسر را با شیر بیشتر و بدون خامه درست کنید.

مواد لازم برای 4 نفر

  • یک پیمانه شیر
  • دو سوم لیوان شکر
  • یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
  • یک قاشق چای خوری وانیل

طرز تهیه

مرحله اول:

شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا بجوشد. سپس شکر و وانیل را در آن بریزید و خوب هم بزنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله دوم:

پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط نموده و به روش بن ماری روی بخار آب حل کنید. سپس آن را به مخلوط شیر و شکر سرد شده بیفزایید.

مرحله سوم:

پاناکوتا را در قالب بریزید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

تاریخچه پاناکوتا

واژه پاناکوتا برای اولین بار در کتاب های آشپزی ایتالیایی دهه 1960 دیده شد؛ اما اغلب از آن به عنوان دسر سنتی ناحیه پیمونت (Piedmont) در شمال ایتالیا نام برده می گردد. طبق روایتی تایید نشده، پاناکوتا اولین بار به وسیله زنی مجارستانی در ناحیه لانگه (Langhe) در پیمونت در دهه 1900 ابداع شد. بعلاوه کلمه ای به نام لاته اینگلیزه (latte inglese) یا شیر انگلیسی در فرهنگ لغات سال 1879 به غذایی اشاره داشت که از خامه پخته شده با ژلاتین در قالب تهیه می شد. در دیگر منابع آمده است که لاته اینگلیزه با زرده تخم مرغ درست می شد و شاید این نام به آماده سازی هر دسر کاستاردی مانند غلیظ اشاره دارد.

طبق روایتی دیگر در روزهای قدیم، کوهستان های شمال ایتالیا به خاطر داشتن خامه مشهور بوده اند و معمولا دام داران، خامه تازه را به صورت ساده یا شیرین شده به همراه میوه یا فندق مصرف می کردند. این مسئله نشان دهنده شروع پیدایش دسر پاناکوتا به شکل امروزی بوده و در واقع از آنجا به معروفیت جهانی رسیده است.

ناحیه پیمونت، پاناکوتا را در فهرست محصولات غذایی سنتی این منطقه در سال 2001 قرار داده است. دستور پخت آن در این منطقه شامل خامه، شیر، شکر، وانیل، ژلاتین، نوشیدنی رام و مارسالا (marsala) می گردد که به همراه کارامل در یک قالب ریخته می شوند؛ در حالی که این دسر در گذشته با مخلوط سفیده تخم مرغ و عسل و خامه تهیه می شد. نویسنده دیگری، نوشیدنی هلو (peach eau-de-vie) را به عنوان طعم دهنده سنتی این دسر معرفی می نماید و معتقد است که دسر پاناکوتا به صورت سنتی با سس یا تزیینات سرو نمی شد.

پاناکوتا در دهه 1990 در آمریکا مشهور شد و در حال حاضر این دسر، یکی از پرطرفدارترین دسرها در این کشور به شمار می آید.

فواید پاناکوتا

پاناکوتا به علت وجود شیر و خامه و بعلاوه پودر ژلاتین، دسری مقوی و مفید است که اگر در خوردن آن زیاده روی نکنید، فواید زیادی برای سلامتی شما دارد. در ادامه با بعضی از فواید پاناکوتا آشنا شوید.

  • سلامتی مفاصل و استخوان ها، کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و آرتریت
  • بهبود ظاهر پوست و افزایش رطوبت پوست، جلوگیری از علائم پیری زودرس مانند چین و چروک و درمان ترک های پوستی
  • رشد بهتر موها و جلوگیری از ریزش مو
  • بهبود ناخن ها و دندان ها
  • افزایش سلامت دستگاه گوارش
  • بهبود کیفیت خواب
  • کاهش التهاب
  • کاهش حس درد، افزایش سلامت ذهنی و درمان اضطراب
  • سم زدایی کبد
  • افزایش سلامت قلب
  • تشکیل گلبول های قرمز خون و پادتن ها
  • بهبود سلامت دید و چشم
  • کاهش احتمال ابتلا به سنگ کلیه

آیا در پی طرز تهیه پاناکوتا سفید و انواع آن می شد؟ اگر دوست دارید یک پاناکوتا خوشمزه درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه پاناکوتا خانگی ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. چنانچه پیروز به درست کردن این دسر لذیذ و محبوب شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. در صورت تمایل نیز می توانید تجربه های خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

پاناکوتا چیست؟

پاناکوتا، دسر مشهور ایتالیایی است که با شیر، شکر، خامه و ژلاتین در طعم های مختلفی نظیر پاناکوتای وانیلی، شکلاتی و... تهیه می گردد.

طرز تهیه پاناکوتا با ژله چطور است؟

شیر، خامه و شکر را روی حرارت ملایم مخلوط کنید تا شکر حل گردد. پودر ژلاتین حل شده را به ترکیب خامه و شیر اضافه کنید. سپس آن را در قالب داخل یخچال بگذارید تا نیم بند گردد. ژله حل شده را روی آن بریزید و مجدد در یخچال بگذارید تا بسته گردد.

منبع: کجارو / افق کوروش / yjc.ir / بیتوته / اُکالا / نمناک
انتشار: 6 دی 1403 بروزرسانی: 6 دی 1403 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 2338

به "طرز تهیه پاناکوتا؛ دسر لذیذ و محبوب ایتالیایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پاناکوتا؛ دسر لذیذ و محبوب ایتالیایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید