کرونا و خطر لخته شدن خون در درمان های استروژنی

به گزارش ورزش من و تو، وزارت بهداشت همچنین می گوید که اگر افراد از روش های ترکیبی هورمونی پیشگیری از بارداری نظیر قرص ترکیبی، چسب های ضد بارداری یا حلقه واژنی استفاده می نمایند، بیشتر در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارند.

کرونا و خطر لخته شدن خون در درمان های استروژنی

طبق یک پژوهش جدید از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، زنان باردار، یا زنانی که برای پیشگیری از بارداری از درمان های استروژنی استفاده می نمایند یا تحت درمان تغییر هورمون (اچ آر تی) هستند، در صورت ابتلا به کووید-19، ممکن است بیشتر در معرض خطر لخته شدن خون قرار گیرند.

به گفته وزارت بهداشت، برخی از انواع شیوه های پیشگیری از تولد و بارداری قبلا لختگی های شایع تری را موجب شده اند (لختگی های خون وریدی عمقی دی وی تی یا ترومبوز سیاهرگی عمقی DVT در دوران بارداری موضوع رایجی نیست)، اما احتمال ابتلای زنان باردار به دی وی تی در دوران بارداری یا شش هفته پس از آن، از زنان غیرباردار در همان سن بیشتر است.

وزارت بهداشت همچنین می گوید که اگر افراد از روش های ترکیبی هورمونی پیشگیری از بارداری نظیر قرص ترکیبی، چسب های ضد بارداری یا حلقه واژنی استفاده می نمایند، بیشتر در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارند.

و کووید-19هم موارد انعقاد خون را به ویژه در بیماران مبتلا به ویروس کرونا که در بیمارستان بستری شده اند، به صورت متناوب و دردناک نشان داده است. یک پژوهش کشف نموده است که 31 درصد بیماران مبتلا به کوید-19 در بخش مراقبت های ویژه (آی سی یو) از برخی عوارض ترومبوتیکی (مربوط به اختلال انعقاد خون) رنج برده اند.

در واقع، لخته شدن های خونی مربوط به ویروس کرونا آن قدر شایع است که برخی از کارشناسان پیشنهاد داده اند که پس از پذیرش بیماران در بیمارستان، مرتب به آن ها هپارین تزریق شود که رقیق نماینده خون است.

در نتیجه، مقاله ای که روز چهارشنبه در مجله اندوکرینولوژی چاپ شد، از پزشکان خواسته است تا پیرامون خطری که گروه های خاصی از زنان را تهدید می نماید، نظیر زنان باردار یا کسانی که دارو های استروژنی خوارکی تغییر جنسیت مرد به زن مصرف می نمایند، تحقیقات بیشتری انجام دهند.

این نویسندگان می گویند: هر قدر که اطلاعات بیشتری راجع به تأثیرات بیماری سارس-کووید-2 درباره انعقاد خون به دست می آید، سوالاتی هم مطرح می شود که آیا این عفونت خطر های مربوط به انعقاد خون وی تی ای و دی وی تی و سکته های مغزی مرتبط با دارو های ضد بارداری خوراکی یا سایر درمان های استروژنی و نیز خطرات مربوط به بارداری را هم تشدید می نماید، یا خیر.

این تحقیق به شما اطلاع می دهد که نمونه وار، آیا زنان در صورت ابتلا به کووید-19 باید دارو های مصرفی خود را قطع نمایند تا خطر بالای ابتلا به لخته شدن خون را کاهش دهند، یا خیر. از این مثال برای برخی از بیماران استفاده می شود و به آن ها گفته می شود که دارو های حاوی استروژن خود را دوهفته قبل از انجام فعالیت هایی نظیر جراحی یا پرواز های طولانی قطع نمایند.

محققان می گویند زمان ارائه این تحقیق هیچ گزارشی درباره افزایش موارد دی وی تی در زنان باردار یا زنانی که استروژن مصرف می نمایند و به کووید-19 هم مبتلا شده اند، وجود نداشته است. اما از آنجا که لخته شدن خون می تواند به نارسایی تنفسی دامن بزند، مهم است که این بخش مورد آنالیز و تحقیق قرار گیرد.

این تحقیق می گوید: هم پیرامون تأثیرات سارس ـ. کووید ـ2 و هم تاثیر استروژن بر انعقاد خون، تردید و بی اطمینانی زیادی هست. ظهور این بیماری همه گیر و تأثیرات عجیب این ویروس بر افزایش انعقاد پذیری خون، بر احتیاج مستمر به تحقیقات بیشتر در خصوص آسیب شناسی زنان، تأکید می نماید. در این باره سوالاتی ضروری مطرح است که باید پاسخ داده شوند.

ما نمی دانیم که این بیماری همه گیر چقدر طول خواهد کشید و از لحاظ منطقی کاملا بدیهی است که ویروس سارس - کووید ـ2 هم مانند ویروس اچ1 ان 1 که آنفولانزای همه گیر سال های 1918 تا 1919را دامن زد، به صورت چرخه ای، اگر نه طی دههها، اما بعد از سال ها برمی شود.

سازمان وزارت بهداشت می گوید که علایم لخته شدن خون شامل لرزیدن یا درد انقباض ماهیچه، تورم، قرمزی و گرمی در پا یا بازو، نارسایی تنفسی ناگهانی، درد شدید قفسه سینه (ممکن است هنگام نفس کشیدن بدتر شود) و سرفه یا سرفه های توام با خون است.

لخته شدن خون در افراد سالم و جوان نادر است. اگر دربیمارستان بستری شده اید یا اخیرا از آن مرخص شده اید، احتمال ابتلای شما به این بیماری وجود دارد؛ به ویژه زمانی که خیلی قادر به حرکت نیستید (بعد از عمل جراحی) یا اضافه وزن دارید، سیگار می کشید، یا از ترکیبات هورمونی پیشگیری از بارداری نظیر قرص های ترکیبی، چسب های ضد بارداری یا حلقه های واژنی استفاده می کنید، یا قبلا به لختگی خون دچار بوده اید.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 9 آبان 1399 بروزرسانی: 9 آبان 1399 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 1174

به "کرونا و خطر لخته شدن خون در درمان های استروژنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا و خطر لخته شدن خون در درمان های استروژنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید