سالخورده ترین پزشک جهان چگونه فکر خود را تقویت می کند؟
به گزارش ورزش من و تو، دکتر تاکر، پزشک سالخورده، اما فعال آمریکایی از سه فعالیت روزانه نام می برد که به گفته خودش برای تقویت و پویایی مغز مهم هستند.
به گزارش یورونیوز، دکتر هاوارد تاکر با 101 سال سن بیش از هفت دهه است که به عنوان پزشک و متخصص مغز و اعصاب پذیرای بیماران است.
این عصب شناس آمریکایی می گوید که مردم اغلب از وی می پرسند چگونه در این سن مغز و فکر خود را فعال وهوشیار نگه می دارد؟
دکتر تاکر در مطلبی که وب گاه شبکه خبری ان بی سی آن را منتشر کرده، به آنچه وی قانون شماره یک خود برای تقویت فعالیت مغزی و فکری خوانده اشاره می کند و آن را با مخاطبان در میان می گذارد.
به اعتقاد این پزشک سرشناس آمریکایی، ژن خوب و کمی شانس می توانند کمک زیادی باشند، اما از دید وی یک اصل مهم در این میان وجود دارد که هر فرد می تواند آن را در زندگی خود به کار ببندد.
وی این اصل را که قانون شماره یک خود می نامد اینگونه تشریح می کند: فکر خود را از طریق فعالیت های کاری، اجتماعی و سرگرمی درگیر نگه دارید.
در ادامه این مطلب آمده است: تغییرات طبیعی ناشی از افزایش سن در بدن، بر توانایی های پردازش فکری ما تأثیر می گذارد. برخی از نواحی مغز ممکن است بر اثر کهولت سن کوچک شوند؛ ارتباط بین نورون ها یا سلول های عصبی ممکن است ضعیف تر شود و جریان خون کاهش یابد.
دکتر تاکر در این راستا یادآور می شود که فکر ما همانند هر بافت ماهیچه ای دیگر در بدن برای رشد نیاز به ورزش و ممارست مداوم دارد.
این پزشک سالخورده و در عین حال فعال، سپس از سه فعالیت روزانه نام می برد که به گفته خودش برای تقویت و پویایی مغز مهم هستند:
1. سر کار می روم
تحقیقات علمی، ارتباط میان بازنشستگی و افزایش زوال قدرت شناخت مغز را به اثبات رسانده است. از همین رو است که او می گوید: من هنوز بازنشسته نشده ام.
دکتر تاکر می افزاید: من در کتاب ثبت رکورد های دنیای گینس به عنوان مسن ترین پزشک شاغل دنیا معرفی شده ام. سارا همسرم که 66 سال از زندگی مشترک من با او می گذرد، هنوز در 89 سالگی در زمینه روانکاوی و روانپزشکی فعالیت مستمر دارد.
اقتضای شغل من این است که موضوعات پزشکی را مرتب مرور و به مسائل فکر کنم. به روز ماندن در زمینه آخرین پیشرفت های عصب شناسی، مغزم را مشغول نگه می دارد.
فعالیت های داوطلبانه، دنبال کردن یک سرگرمی و یادگیری مهارت های تازه نیز در این میان می توانند محرک فکری خوبی باشد.
به عنوان مثال، من اوایل دهه 60 میلادی پس از انجام فعالیت های پزشکی تمام وقت، شبانه در کلاس های درس دانشکده حقوق شرکت می کردم و در 67 سالگی در امتحان وکالت استان اوهایو قبول شدم.
2. اجتماعی می مانم
تحقیقات نشان داده است که داشتن روابط قوی با دیگران می تواند به حفظ و تقویت حافظه و نیز بهبود عملکرد شناختی فکر ما کمک کند.
او می گوید: متأسفانه بسکمک از نزدیکترین دوستان، اعضای خانواده و همکاران هم سن من از دنیا رفته اند. اما من خوش شانس هستم که شغلم به من این امکان را می دهد که بتوانم با همکاران جوان تر ارتباط برقرار کنم.
من و سارا همسرم همچنین تلاش می کنیم اغلب صرف شام با افراد متعلق به جامعه نزدیکان خود را در اولویت قرار دهیم.
ما دست کم هفته ای دو بار با دختر و پسرمان و همسرانشان غذا می خوریم و از تجربه غذا خوردن در رستوران های تازه با دوستان و همکارانمان نیز لذت می بریم.
3. برای سرگرمی مطالعه می کنم
او در این باره نیز می گوید: وقتی قرار نیست آخرین پیشرفت ها و تحقیقات علمی در خصوص روش های درمانی مرتبط با مغز و اعصاب را مرور کنم، اغلب دوست دارم بیوگرافی و داستان های پلیسی بخوانم.
غرق شدن در یک کتاب خوب، داستانی یا غیرداستانی، مستلزم آن است که مغز شما حجم زیادی از اطلاعات تازه را پردازش کند؛ این همان کلید اصلی هوشیار نگه داشتن فکر و تقویت فعالیت های مغزی شما است.
منبع: فرارو