آیا ورزش می تواند به درمان اضطراب کمک کند؟
به گزارش ورزش من و تو، حتما برای شما یا نزدیکانتان پیش آمده است که قبل از انجام یک کار بخصوص، برای مثال هنگام آماده کردن خود برای امتحان، یک ارائه بزرگ در دانشگاه یا یک قرار ملاقات، دچار اضطراب شده و با آن دست و پنجه نرم کرده باشید. در آمریکا، یک نفر از هر پنج آمریکایی بالای 18 سال و همچنین یک نفر از هر سه نوجوان 13 تا 18 ساله، گزارش کرده اند که در طول سال گذشته دچار یک اضطراب مزمن شده اند. و هنگامی که با دانشجویان دانشگاه صحبت شد، به طرز باورنکردنی 63% دانشجویان در طول سال اول خود، اضطراب عظیمی را احساس کرده بودند.
عوارض اضطراب می تواند زیاد باشد. اضطراب می تواند خطر ابتلا به سایر اختلالات روانپزشکی مانند افسردگی را در فرد افزایش دهد و به بروز دیابت و انواع مسائل قلبی عروقی کمک کند. یک مطالعه هوشیار نشان می دهد افرادی که دچار اضطراب هستند تمایل به بی تحرکی و فعالیت بدنی ضعیفی دارند. این کمی طعنه انگیز است، زیرا پوشیدن کفش ورزشی و بیرون رفتن و حرکت کردن ممکن است تنها و بهترین راهکار غیر پزشکی برای پیشگیری و درمان اضطراب باشد.
تحقیقات نشان می دهد که ورزش هوازی بسیار مفید است. دوچرخه سواری ساده، کلاس پایکوبی یا حتی پیاده روی سریع می توانند ابزاری قدرتمند برای افرادی باشند که از اضطراب مزمن رنج می برند. چنین فعالیت هایی همچنین برای افرادی که به دلیل آزمون، یک کنفرانس یا یک جلسه مهم پیش رو بیش از حد مضطرب می شوند می تواند کمک کننده باشد.
چگونه ورزش به کاهش اضطراب کمک می کند؟
- درگیر شدن در ورزش،شما را از همان موضوعی که نسبت به آن مضطرب هستید، منحرف می کند .
- حرکت بدن باعث کاهش تنش عضلات و کاهش سهم بدن در احساس اضطراب می شود.
- افزایش ضربان قلب شما باعث تغییرات شیمیایی در مغز می شود، و باعث افزایش مواد شیمیایی مهم ضد اضطراب از جمله سروتونین، گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) ، عامل عصبی ناشی از مغز (BDNF) واندوکانابینوئیدها می شود .
- ورزش،منطقه ها فرونتال (جلویی) مغز که مسئولیت عملکرد اجرایی دارد را فعال می کند. این کار به کنترل آمیگدال، سیستم واکنش ما در برابر تهدیدات واقعی یا تصور شده برای بقا، کمک می کند.
- ورزش به طور مرتبمنابعی را ایجاد می کند که باعث تقویت مقاومت در برابر احساسات طوفانی می شود.
جزئیات
بنابراین برای محافظت در برابر اضطراب و استرس دقیقاً چقدر ورزش لازم است؟ در حالی که اشاره به این امر آسان نیست، یک متاآنالیز اخیر در ژورنال اضطراب-افسردگی نشان داد افراد دارای اختلالات اضطرابی که فعالیت بدنی در سطح بالایی را گزارش کرده بودند، نسبت به افرادی که فعالیت بدنی کمتری داشتند، در مقابل علائم اضطراب، از خود مقاومت بهتری نشان داده بودند. ختم کلام: وقتی صحبت از درمان اضطراب می شود، ورزش هر چه بیشتر بهتر است.
اگر تازه ورزش را شروع کرده اید، ناامید نشوید. برخی تحقیقات همچنین نشان می دهد که فقط یک دوره ورزش می تواند به کاهش حمله های عصبی و اضطراب کمک کند.
این که کدام نوع ورزش را انتخاب می کنید ممکن است اهمیت زیادی نداشته باشد. مطالعات به اثربخشی همه نوع ورزش ها، از هوازی تا ورزش های سنگین تر مانند بدنسازی اشاره می کند. افراد مورد مطالعه بدون توجه به نوع فعالیت شان، بهبودی را تجربه کردند. نکته مهم این است که فعالیت شما ادامه دار باشد.
برای به حداکثر رساندن مزایا:
- ورزش لذت بخشی را انتخاب کنید تا بارها و بارها این کار را انجام دهید.
- سعی کنید ضربان قلب خود را بالا ببرید
- با یک دوست یا یک گروه ورزش کنید تا از مزایای پشتیبانی اجتماعی بهره مند شوید.
- در صورت امکان، ورزش را در طبیعت یا فضای سبز انجام دهید. این کار استرس و اضطراب را بهتر از بین خواهد برد.