تور سریلانکا: معرفی کلمبو و خواص درمانی آن
به گزارش ورزش من و تو، تقویت کننده عمومی بدن و مقوی معده، تسهیل کننده عمل هضم و تصفیه کننده خون، رفع کننده استفراغ های با منشأ عصبی و آرام بخش، ضد اسکوربوت و اشتهاآور، رفع کننده ضعف دوره نقاهت و رفع کننده ضعف های مربوط به
از سفر با تور سریلانکا به یکی از زیباترین کشورهای آسیایی سفر کنید و از شهرهای زیبای کلمبو و بنتوتا سریلانکا دیدن کنید.
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی گیاه:
Jateorhiza Columba Miers، نام فرانسه گیاه Chasmanthere، نام فرانسه ریشه گیاه Colombo و نام انگلیسی ریشه گیاه Columba می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، کلمبیا، کلمبو، سک الحمام و ساق الحمام نامیده شده است. سه ماده تلخ به نام های کلوم بین، کاسمان تین و پالمارین و به علاوه آلکالوئیدهای کلوم بامین، ژات روریزین و پالماتین در ریشه گیاه معین شده است.تیره گیاه:
منیس پرماسه Menispermaceaeنوع گیاه:
بوتهمعینات ظاهری گیاه:
گیاهی است علفی، پایا، دوپایه و بالارونده با ساقه های پیچنده، باریک، بدون انشعاب و کرکدار و برگ های آن متناوب و دمبرگدار با کناره هایی صاف و نوک تیز می باشند. گل های آن نر و ماده و میوه اش شفت، کرکدار و سطح خارجی میوه دارای برجستگی های سیاه رنگ است و میوه محتوی هسته ای کلیوی شکل می باشد. ریشه گیاه که بخش مورد استفاده آن است، ضخیم، دوکی شکل و سطح خارجی آن چروکیده، زبر، ناصاف و قهوه ای رنگ می باشد.رویش جغرافیایی:
اغلب در سواحل شرقی آفریقا، بخش هایی از جنگل های موزامبیک و در برخی از نواحی جنگلی ماداگاسکار انتشار دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در ریشه کلمبو:
سه ماده تلخ به نام های کلوم بین، کاسمان تین و پالمارین و به علاوه آلکالوئیدهای کلوم بامین، ژات روریزین و پالماتین در ریشه گیاه معین شده است.بخش مورد استفاده:
ریشهنحوه مصرف:
معمولاً ریشه را به صورت دم نموده، جوشانده، ضماد و یا تنطور استفاده می نمایند و در طب سنتی برای درمان بیماری ها نحوه و میزان مصرف آن پزشک تشخیص داده و تجویز می نماید.خواص درمانی:
تقویت نماینده عمومی بدن و مقوی معده، تسهیل نماینده عمل هضم و تصفیه نماینده خون، رفع نماینده استفراغ های با منشأ عصبی و آرام بخش، ضد اسکوربوت و اشتهاآور، رفع نماینده ضعف دوره نقاهت و رفع نماینده ضعف های مربوط به اختلالات دستگاه هاضمه می باشد. ضمناً برای کم خونی، تب و اسهال خونی هم مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 21 مهر 1400
بروزرسانی: 21 مهر 1400
گردآورنده: manotosport.ir
شناسه مطلب: 1773
به "تور سریلانکا: معرفی کلمبو و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "تور سریلانکا: معرفی کلمبو و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید