جنگل الیمستان ، بهشتی در قلب بهشت

به گزارش ورزش من و تو، سفر به شمال از آن سفرهایی است که همیشه جذابیت خود را دارد و تا فرصتی، حتی در حد یک روز، پیدا می شود، راه شمال را در پیش می گیریم. اما با اینکه بارها و بارها به شمال سفر کرده ایم و تقریبا هر گوشه و کنارش برایمان آشناست، هنوز نقاط بکر و کمتر شناخته شده ای وجود دارد که از وجودشان خبر نداریم. در این مطلب مجله خبرنگاران می خواهیم یک نقطه جنگلی بکر و زیبا را معرفی کنیم که شاید تا امروز فقط طبیعت گردان حرفه ای از وجودش اطلاع داشتند. جنگل الیمستان ، نقطه ای در جنگل های شمال ایران است که به ویژه در فصل های بهار و پاییز مقصدهای گردشگران طبیعت گرد و تورهای طبیعت گردی است. اگر در جست وجوی مقصدهای تازه برای سفر هستید و به طبیعت گردی و جنگل گردی هم علاقه دارید با خبرنگاران همراه شوید.

جنگل الیمستان ، بهشتی در قلب بهشت

جنگل الیمستان ، رویش گاه الیما

می گویند این جنگل به این دلیل به نام الیمستان مشهور شده است که یکی از رویشگاه های گیاهی است به نام الیما. این گیاه یک نوع تره کوهی است و زمان رویش آن ماه اردیبهشت است. محلی ها از الیما در کوکوسبزی و آش استفاده می کنند. اگر در بهار به این منطقه سفر کردید، حتما طعم خوراک های محلی با طعم الیما را بچشید.

جنگل الیمستان، یکی از جاذبه های روستای دستان چلاو از توابع بخش مرکزی شهر آمل است. به دلیل وجود این جنگل بی نظیر در نزدیکی روستای کوچک و کم جمعیت، این منطقه را طلای سبز شمال ایران هم می نامند. از جمله جاذبه های این منطقه مه غلیظی است که در بهار و تابستان جنگل را در خود فروبرده است.

جنگل الیمستان

تنوع شگفت انگیز پوشش گیاهی و آب وهوا در طول راستا الیمستان از هم مجذوب کنندهیت های خاص آن است؛ در بخشی از راستا هوا مطبوع و بهاری است و در بخشی دیگر گرم و شرجی؛ یک جا باد می وزد و جایی دیگر مه آلود است. جایی از بین جنگل انبوه عبور می کنید و در جایی دیگر از میان دشتی سرسبز.

جایی که رستم از دریا آب نوشید

الیمستان

زیبایی این منطقه به جنگل الیمستان محدود نمی شود و چیزهای زیادی برای دیدن و لذت بردن وجود دارد. یکی از دیدنی ها قله الیمستان است که 2500 متر ارتفاع دارد و هرسال کوهنوردان زیادی را به سوی خود می کشد. اگر اهل کوهنوردی باشید، این قله یکی از بهترین راستاهاست و در طول راستا از دامنه شرقی قله دماوند با تمام ابهتش پیش رویتان است. اگر اهل کوه پیمایی هم نباشید، چشم انداز زیبای قله از دامنه کوه در کنار چشم انداز باشکوه جنگل، تصویر فراموش نشدنی در خاطرتان ثبت خواهد کرد. در راستا قله تعداد زیادی درخت آلوجنگلی وجود دارد و می توانید در فصل رسیدن آلوها میوه چینی را هم تجربه کنید. کیست که از چیدن میوه از درخت لذت نبرد؟

نرسیده به قله، دو چاله بزرگ و عمیق وجود دارد که اثر برخورد شهاب سنگ ها به زمین است. اما محلی ها برای این دو چاله کنار هم افسانه ای ساخته اند و می گویند چاله ها رد زانوی رستم است که اینجا در دامنه کوه زانو بر زمین زده تا از آب دریا بنوشد.

جزئیاتی دیگر از الیمستان

جنگل الیمستان

یکی دیگر از جاذبه های الیمستان ، روستای کوهستانی لهاش است. این روستا قبل از جنگل قرار گرفته است و از انتهای روستا می توانید دورنمای جنگل را ببینید. روستای لهاش یکی از بکرترین روستاهای شمال ایران است و آب موردنیاز اهالی روستای کوچک و کم جمعیت از چشمه های کوهستان تأمین می شود. اهالی روستا کشاورز و دامدار هستند. عسل و لبنیات از مهم ترین محصولات این روستاست. محصولات طبیعی روستا بهترین سوغاتی از سفر به این منطقه جنگلی زیبا هستند.

یکی از زیباترین چشم انداز های جنگل الیمستان و دشت های اطرافش اسب هایی هستند که آزادانه و در آرامش این طرف و آن طرف می فرایند. تصویر اسب ها در جنگلی مه آلود بسیار زیبا و مجذوب کننده است و می شود ساعت ها در این چشم انداز غرق شد.

در راستا جنگل، منطقه ای به قلاردن وجود دارد که در دومین ماه بهار پوشیده از گل گاوزبان می شود و سراسر به رنگ بنفش درمی آید.

راستا روستای زیبا

جنگل الیمستان

بهترین راستا برای رفتن به جنگل الیمستان جاده هراز است. در جاده هراز وقتی تابلوی 35 کیلومتر تا آمل را دیدید، حواس تان به سمت راست جاده باشد. کمی جلوتر از این تابلو یک منبع آب قدیمی هست که کنارش تابلوی امامزاده لهاش وجود دارد. وقتی تابلوی امامزاده را دیدید وارد این جاده فرعی شوید. از ابتدای جاده تا روستا 11 کیلومتر راه پرپیچ و خم و دست انداز در پیش دارید. در شروع راستا و پس از گذراندن چند پیچ به یک دو راهی می رسید که راستا درست، سمت راستی است. راستا شما تا روستا سربالایی و پر از پیچ است، پس حسابی احتیاط کنید.

امامزاده لهاش با فضای آرام و درختان بلندش، اولین ایستگاه تان قبل از رسیدن به روستاست. می توانید اینجا زیر سایه درختان کمی استراحت کنید و چای بنوشید و از هوای خوش کوهستان لذت ببرید. 5 کیلومتر پس از امامزاده به روستا می رسید.

بهترین زمان سفر به الیمستان

جنگل الیمستان

جنگل الیمستان در هر چهار فصل سال زیباست و جاذبه های فصلی خاص خود را دارد. اما بهترین زمان سفر برای عموم گردشگران و افرادی که قصد صعود به قله را ندارند، بهار و اوایل پاییز است. اگر در فصل زمستان قصد جنگل پیمایی و صعود به قله را دارید، با تجهیزات کامل برای سفر اقدام کنید. پیاده روی در جنگل مه آلود از لذت های این سفر است؛ پیشنهاد می کنیم برای جنگل گردی و پیدا کردن راستا از اهالی روستا کمک بگیرید چون احتمال گم شدن در جنگل وجود دارد. برای جنگل گردی لباس و کفش مناسب، جعبه کوچک کمک های اولیه، غذای سبک به اندازه کافی و چراغ قوه همراه داشته باشید. هوای این منطقه متغیر است و حتی در فصل بهار و تابستان بارانی یا ژاکت سبک همراه داشته باشید. آخرین نکته هم اینکه، از قلم نیاندازید که در جنگل آتش روشن نکنید.

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور
انتشار: 13 مرداد 1401 بروزرسانی: 13 مرداد 1401 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 2062

به "جنگل الیمستان ، بهشتی در قلب بهشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جنگل الیمستان ، بهشتی در قلب بهشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید