تخت جمشید خالی از گلسنگ می گردد

به گزارش ورزش من و تو، گلسنگ ها پدیده ای مخرب برای تخت جمشید هستند که به منظور از بین بردن آن ها روش هایی ایجاد شده است.

تخت جمشید خالی از گلسنگ می گردد

گلسنگ های موجود در کتیبه ها و سایر بخش های تخت جمشید یکی از خطرات و تهدیدات طبیعی این بنای تاریخی است. محو کردن نقوش و کتیبه های این بنای بزرگ جهانی از خطرات این گلسنگ ها است. تا به امروز بالغ بر 100 نمونه گلسنگ در تخت جمشید شناسایی شده است، در حالیکه در سال 82 تعداد 65 نمونه گلسنگ در این مجموعه شناسایی شده بود.

وجود این گلسنگ ها به زمان پیدایش زمین در سطح سنگ ها برمی گردد، اما بعد از پیدایش تمدن، انسان ها یادگارانی از خود برجای گذاشتند که احتیاج به حفاظت دارند.

طی چند سال اخیر، به ویژه در دو سال گذشته برای پایش و شناسایی و مهار کردن این پدیده اقداماتی انجام گرفته است. این اقدامات همچنان تداوم داشته و نتیجه خوبی داشته است.

حمید فدایی، سرپرست پایگاه میراث جهانی تخت جمشید (پارسه)، با اشاره به اینکه به طور حتم انجام روش های غیرعلمی می تواند باعث توسعه این پدیده گردد، گفت:

پاکسازی تخت جمشید و بناهای سنگی به این سادگی نیست که بتوان با یک برس اقدام کرد، بلکه باید با روش های علمی انجام گردد، زیرا روش های غیرعلمی می تواند باعث توسعه این پدیده گردد.

وی با بیان اینکه بعضا بعضی از این گلسنگ ها در سنگ نفوذ نموده، تاکید نمود:

بخش مهمی از موضوع گلسنگ ها به شناخت نسبت به این پدیده بر می گردد، از این رو در اقدامات بعدی ارائه طرح های اصولی در دستور کار است.

سرپرست پایگاه میراث جهانی تخت جمشید (پارسه) از تهیه اطلس گلسنگ ها در امسال خبرداد و اضافه کرد:

بخش مهمی از موضوع گلسنگ ها به شناخت نسبت به این پدیده بر می گردد و اگر شناخت کافی نسبت به پدیده گلسنگ ها به وجود آید، به طور حتم می توان در اقدامات بعدی نسبت به کنترل یا مهار آن اقدام کرد.

یک اختراع روش نوین مقابله با گلسنگ های تخت جمشید کشف شده و چندی قبل یک گروه اسپانیایی آمده و مقرر شد که از بهمن ماه در صورت فراهم کردن امکانات فعالیت پیرامون مهار گلسنگ از بهمن ماه شروع می گردد.

مبارزه نرم با گلسنگ ها روش های نوین گلسنگ زدایی برای از بین بردن گلسنگ ها در این مجموعه است. در این روش هیچ گونه تخریب، تغییر رنگ یا ضرر دیگری به نقش برجسته و سایر نقوش نمی رسد.

محمد سهرابی دکترای گلسنگ شناسی با تأکید بر اینکه هجوم و رشد گلسنگ ها روی آثار تاریخی فقط مربوط به بناهای تاریخی ایران نیست، گفت:

در حال حاضر مطالعات پیرامون گلسنگ ها در تخت جمشید صورت گرفته و اگر اعتبار تخصیص یابد، به طور حتم روش های مهار و از بین بردن گلسنگ در این مجموعه عملیاتی می گردد.

وی بعلاوه نسبت به مهار گلسنگ با انجام این عملیات ابراز امیدواری کرد.

عکس کاور از fafar72

منبع: کجارو / خبرگزاری مهر
انتشار: 19 فروردین 1401 بروزرسانی: 19 فروردین 1401 گردآورنده: manotosport.ir شناسه مطلب: 1956

به "تخت جمشید خالی از گلسنگ می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تخت جمشید خالی از گلسنگ می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید